Robbin Posthuma (Swift'64)
Robbin Posthuma (Swift'64) ©maartenheijenk.nl

Swift’64 heeft niet zoveel moeite met Zalk en wint met 0-2: „Niets op af te dingen”

ZALK - Op het veld waar Swift’64 anderhalf jaar geleden het kampioenschap in de vierde klasse binnensleepte, nam de ploeg vanmiddag wat verder afstand van de degradatiezone in de derde klasse. SV Zalk kwam er niet aan te pas en Swift won verdiend met 0-2.

„Er was niets op af te dingen”, was trainer Arjan ten Hove opgelucht, „We hebben niets weggegeven, dat is belangrijk. We hebben drie punten, dat is nog belangrijker. Het enige dat we onszelf kunnen kwalijk nemen, is dat we het niet sneller in het slot hebben gegooid.”

Eenrichtingsverkeer

Het was in Zalk eenrichtingsverkeer, omdat de thuisploeg ervoor koos om gegroepeerd en compact te spelen. De elf uit Swifterbant kregen volop kansen, maar kwamen er eigenlijk niet echt doorheen: „In de eerste helft doordat de bezetting voor de goal ondermaats was, in de tweede helft door een slechte eindpass.”

Terwijl Zalk beide helften één keer een ietsiepietsie gevaarlijk werd, was Swift beide helften één keer trefzeker. Na een half uur werd aanvoerder Robbin Posthuma door Bas van Spronsen alleen voor de keeper gezet: 0-1. Een kwartier voor tijd kwam de bal via een tegenstander voor de voeten van Christiaan Grin en dat betekende 0-2.

Door dit resultaat houdt Swift’64 aansluiting met de middenmoot. Zalk staat nog steeds voorlaatste.