De finish van 2017.
De finish van 2017. eigen foto

Vrijwel de hele top tien van de Kerstloop van 2017 doetĀ ook zondag weer mee

Sport

DRONTEN - De organisatie van de Kerstloop heeft de namen bekendgemaakt van de toppers die zondag (16 december) aan de start verschijnen in Dronten. Acht van de lopers uit de top tien bij de heren van vorig jaar gaat op herhaling. ā€žDat belooft een spannende strijd te wordenā€, aldus voorzitter Allert Everts.

ā€žWeet u nog van vorig jaar toen de Kenianen Alfred Cherop en Elvis Tabarach nagenoeg gelijk over de finish kwamen. Slechts een enkele seconde in de netto tijd was het verschil. Ook Yoeri Wolf (nr. 3 ) en de Nieuw Zeelander Malcolm Hicks (nr. 4) staan weer aan de start.ā€

Snelle Belgen

Traditiegetrouw zijn er ook enkele snelle Belgische lopers. Willem van Schuerbeek, Valentin Poncelet en Kjell Dā€Hondt werden vorig jaar respectievelijk zesde, achtste en tiende. Zij krijgen zondag te maken met onder anderen Yorit Cleij (Nederland), Julien Devanne (Frankrijk) en Ben Souwen (BelgiĆ«).

Traditiegetrouw staat ā€˜mister Kerstloopā€™ Jeroen van Damme op de startlijst. Gary Hawery uit Lelystad is wederom de grootste kanshebber voor prijs van de snelste Flevolander.

De snelle dames

Bij de dames is de winnaar van vorig jaar, die toen het wedstrijdrecord op 1 uur en 9 minuten stelde, niet aanwezig. Wel komt uit Kenia Tabitha Gichia. Zij gaat het onder anderen opnemen tegen Katrine Myrthe en Tessa Frenay beiden bekend met winterse omstandigheden want afkomstig uit Noorwegen.

De Belgische Karin van Proeyen gaat er alles aan doen omop het podium te verschijnen. Jacelyn Gruppen is Ć©Ć©n van de snelste Nederlandse deelnemers.

Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 22 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden
Rivierduinpad
Niet alleen Tulpenroute voert langs bloeiende tulpen, ook het Rivierduinpad 23 uur geleden