Remco de Maaijer
Remco de Maaijer ©maartenheijenk.nl

Voorzitter Flevo Delta opgelucht na uitspraak rechter: „Kunnen ons erin vinden”

Sport

DRONTEN - Voorzitter Remco de Maaijer van atletiekvereniging Flevo Delta is opgelucht. 2,5 jaar nadat de club aangifte heeft gedaan tegen haar graaiende penningmeester, heeft de rechtbank in Utrecht een duidelijke uitspraak gedaan: het voormalige bestuurslid moet ruim 93.000 euro terugbetalen aan de club. „Wij kunnen ons vinden in de conclusie van de rechter”, zegt de voorzitter.

Flevo Delta had een verzoek ingediend voor een schadevergoeding van ongeveer twee keer het toegewezen bedrag. Vanwege onder andere verjaringstermijnen krijgt de club niet al dat geld. „Die 93.000 euro is het bedrag dat hij bekend heeft”, legt De Maaijer uit, „Als we dit krijgen, kan de club in ieder geval de spaarrekening weer vullen.”

Doordat het spaarbankboekje was leeggeroofd, kon Flevo Delta zich geen advocaat veroorloven voor een civiele rechtszaak. Het betekende dat de club lijdzaam de strafrechtelijke zaak moest afwachten. In die zaak was Flevo Delta geen partij en dus kan de vereniging ook niet in hoger beroep gaan.

Goede hoop

De voorzitter heeft de indruk dat ook de oud-penningmeester niet in hoger beroep gaat. De vraag is nu of Flevo Delta die 93.000 euro ook daadwerkelijk krijgt. Remco de Maaijer heeft daar goede hoop op. Hij wijst erop dat de oud-penningmeester inmiddels weer een baan heeft en ook een andere schuld aan het afbetalen is. Bovendien heeft zijn advocaat aangegeven met Flevo Delta in gesprek te willen.

De vraag of hij blij is met de uitspraak, vindt De Maaijer moeilijk te beantwoorden. „Want in een zaak als deze zijn alleen maar verliezers.” Wel vindt hij het positief dat de rechter een duidelijk signaal heeft afgegeven: „Ook naar de samenleving toe is nu duidelijk dat dit ècht niet kan.”

Blij is hij wel dat er na 2,5 jaar een uitspraak ligt. „Want over die termijn was ik nogal somber. We hadden de indruk dat het wel een jaar of vijf kon duren.”

Gemeenteraad

Op het moment dat deze zaak speelde, werd Remco de Maaijer lid van de gemeenteraad als vervanger van Bernd Rosing. De raad stelde op dat moment als voorwaarde, dat hij moest aftreden als voorzitter van Flevo Delta na afronding van dit dossier.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart werden er opeens geen voorwaarden meer gesteld over de combinatie van raadslidmaatschap en atletiekvoorzitter. Aftreden is daarom voor Remco de Maaijer niet aan de orde: „Want ik heb zelf het idee dat er nog wel wat te doen is om de vereniging weer op de rails te krijgen.” Hij wil hierover in gesprek met de ledenvergadering van Flevo Delta.