Afbeelding
©maartenheijenk.nl

ASVD Korfbal houdt uitzicht op titel na minimale zege: „Niet in paniek geraakt”

Sport

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben de thuiswedstrijd tegen Dindoa op het nippertje gewonnen: 24-23. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft de koploper nu een voorsprong van vier punten op KIOS, dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Na lang wachten speelde ASVD/PV Systems eindelijk weer een thuiswedstrijd. Het publiek kreeg een spannende pot voorgeschoteld. ASVD scoorde lang niet zo gemakkelijk als in haar voorgaande wedstrijden, waardoor het team uiteindelijk met slechts één puntje verschil won.

Zes doelpunten verschil

ASVD startte scherp en kwam na een gelijke stand van 3-3 steeds op voorsprong. Deze liep zelfs op naar een verschil van zes doelpunten (16-10). Er werd gerust bij 17-13.

In de tweede helft lukte het niet om die voorsprong uit te bouwen. Dindoa haakte aan, kwam een aantal keren op gelijke hoogte en nam bij 21-22 zelfs een voorsprong.

Strafworp

In de spannende slotfase kwam het ASVD-aanvalsvak lange tijd niet tot scoren. Pas kort voor tijd werd uit een strafworp een voorsprong gepakt. Er stond nog flink wat tijd op de klok en dus was opperste concentratie in het verdedigingsvak geboden. Het lukte uiteindelijk de punten binnen te slepen: 24-23.

Coach Wilbert Leendertse: „Dit was de eerste wedstrijd waarin we in de slotfase onder druk stonden. We moesten dus karakter tonen als ploeg en konden dat goed opbrengen. Ondanks het terugvallen van de scores raakten we niet in paniek en speelden het slot volwassen uit. Knap als je gewend bent om makkelijk tot scoren te komen.”

Scores ASVD

  • Arjen Kamer 5
  • Wouter Neutel 5
  • Marscha van der Hoop 3
  • Kim Zwiers 3
  • Lejon Bruijnekreeft 3
  • Rodee Voortman 3
  • Cornée Ijssenagger 2