VIDEO | Apathisch Asv Dronten laat zich in eerste kwartier de kaas van ’t brood eten door KHC

DRONTEN - Het is vijf voor twaalf voor Asv Dronten, dat momenteel op een nacompetitieplaats staat in de oostelijke eerste klasse. Toch startte de ploeg vanmiddag apathisch tegen KHC. Asv Dronten liet zich in het eerste kwartier de kaas van ’t brood eten en verloor uiteindelijk met 1-3.

Na drie minuten kreeg Daimy Rijnsburger al geel wegens het neerhalen van een bijna-doorgebroken tegenstander. Een minuut later mocht Brenn de Lange zomaar de 0-1 inkoppen namens KHC. Een domme terugspeelbal van Martijn Timmer leidde tot een schot op de paal van KHC’s Mitchell Hooisma en in de 14de minuut kon Jeffrey de Nooijer simpel intikken: 0-2.

Eigenlijk al te laat

Asv Dronten herstelde zich daarna, maar eigenlijk was het al te laat. Vlak voor rust pegelde Ricardo Ntalu op de lat en maakte Jodi de Boer er 1-2 van. Na rust was de thuisploeg gelijkwaardig aan de middenmoter uit Kampen en kreeg Jodi de Boer enkele kansjes. Twintig minuten voor tijd besliste De Lange echter de wedstrijd. Asv Dronten zag bovendien in de slotfase Jodi de Boer uitvallen met een op het oog fikse enkelblessure.

DZC’68 won thuis van Hierden (1-0) en gaat op de stand over Asv Dronten heen. De ploeg van trainer Pim Kaagman staat nu voorlaatste. De komende twee wedstrijden zijn cruciaal: eerst tegen DZC’68 en daarna tegen hekkensluiter Enter Vooruit.

Willem Jelle Bos en Pim Kaagman

DeDrontenaar.nl sprak na afloop van de wedstrijd met aanvaller Willem Jelle Bos en trainer Pim Kaagman.

Asv Dronten - KHC 1-3