Wilbert Leendertse
Wilbert Leendertse ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Wilbert Leendertse naar het hoogste niveau bij DOS’46: „Daar wil ik graag bij horen”

Sport

DRONTEN - Korfbalcoach Wilbert Leendertse uit Dronten gaat volgend seizoen naar DOS’46 in Nijeveen, uitkomend op het hoogste niveau: „DOS straalt ambitie uit. Dat vind ik mooi, dat gaf een goed gevoel en daar wil ik graag bij horen.”

„Ik ben een poosje geleden benaderd door DOS’46 om de trainersstaf te komen versterken”, blikt Leendertse terug, „Ze hebben daar bij het eerste twee redelijk jonge trainers/coaches en ze zochten daarnaast een meer ervaren persoon. We gaan met z’n drieën de selectie oppakken.”

Behalve als assistent-coach van de hoofdmacht gaat Leendertse zich in Drenthe ook bemoeien met de opleiding in het tweede en de jeugd: „Om die teams dichter bij het eerste te brengen en om de trainingsgroep van het eerste te versterken.”

Een stap voorwaarts

Wilbert Leendertse is momenteel bezig aan zijn zesde en laatste seizoen als hoofdcoach van ASVD in zijn woonplaats. „DOS’46 is Korfballeague, dus echt een stap voorwaarts. Het betekent drie keer in de week trainen, een professionele aanpak en op zaterdag de wedstrijden begeleiden.”

„Ik ben er héél blij mee”, vertelt de coach, „Ik had aangegeven: ik ga òf stoppen òf ik ga iets doen dat echt een uitdaging is. Er zijn ook contacten geweest met een andere Korfballeague-ploeg, maar daar had ik het gevoel dat het vooral om het tweede ging. Dit is duidelijk een stapje meer met meer verantwoordelijkheid.”

Opvolger bij ASVD

Leendertse denkt dat ASVD ‘vandaag of morgen’ bekend maakt wie zijn opvolger wordt. Zelf wil hij ’t liefst afsluiten met een kampioenschap in de zaal. Daarvoor is de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen achtervolger KIOS essentieel.

„Een kampioenschap zou het allermooiste zijn. Vorig jaar hebben we het in de laatste wedstrijd laten liggen. Zaterdag moet blijken of we daarvan geleerd hebben, of we mentaal sterker zijn geworden. Het wordt een mooie strijd. Ik denk dat we een stap verder zijn dan vorig jaar, dus de kansen liggen er.”

Abonneer gratis

op de digitale krant