Alexander van den Hemel en Titia Elema proberen VVD-raadslid Barry Hoogezand (rechts) te overtuigen.
Alexander van den Hemel en Titia Elema proberen VVD-raadslid Barry Hoogezand (rechts) te overtuigen. ©maartenheijenk.nl

ASVD Korfbal wil vervanging kunstgrasveld naar voren halen: „Dat moet toch kunnen?”

Sport

DRONTEN - De gemeente Dronten hield vorige week een ideeënmarkt om te horen hoe het geld van de gemeente besteed kan worden. Titia Elema en Alexander van den Hemel stonden namens ASVD Korfbal op de markt met het plan om de vervanging van het kunstgrasveld twee jaar naar voren te halen.

Waarom staan jullie met ASVD Korfbal op de ideeënmarkt van de gemeente Dronten?
Titia Elema (secretaris): „Wij hebben sinds 2006 een kunstgrasveld. Volgens de gemeentebegroting moet dat na 15 jaar vervangen worden. Maar er zijn nu al hele stukken die echt slecht zijn, die we eigenlijk niet meer kunnen gebruiken. Daarom vragen we de gemeente of dat veld nu al vervangen kan worden, twee jaar eerder dan gepland. Vanavond brengen wij dat onder de aandacht bij de gemeente en bij de politiek.”

De laatste keer dat wij er waren, ging de ene na de andere speler onderuit.
„Dat klopt. Eén van de problemen is, dat er veel zand op ligt. De vezels van het kunstgras worden korter, waardoor het minder zand kan vasthouden. In 2013 zijn er een paar nieuwe stukken ingelegd, maar beheerder DonkerGroen kan met slepen het zand niet op de goede plekken krijgen. Daardoor ligt er op sommige plekken te veel zand en op andere plekken te weinig. En op plekken waar te veel zand ligt, daar glij je heel snel uit.”

Maar af en toe uitglijden is toch niet zo’n probleem?
„Als je uitglijdt, krijg je schaafwonden. Dat is inderdaad niet het ergste, maar het is af en toe ook gewoon gevaarlijk om op het veld te spelen. Er zijn stukken waar hobbels zitten, je krijgt er blessures door.”

De gemeente gaat ongetwijfeld zeggen: hockeyclub MHC Flevoland wil een waterveld, voetbalclub Reaal Dronten wil een kunstgrasveld, sluit maar achteraan…
„Het verschil is dat wij niet iets heel nieuws willen, het is niet een compleet nieuw kunstgrasveld. Als het goed is staan wij op de meerjarenplanning voor 2021 en wij zijn bereid om, als de vervanging naar voren gehaald wordt, zelf mede te financieren.”

Daar hebben jullie de middelen voor?
„Niet voor het hele bedrag, maar wel voor een deel.”

Wat kost het?
„Wij hebben een offerte aangevraagd bij een gespecialiseerd bedrijf en die zeggen dat de renovatie van een bestaand veld 190.000 euro gaat kosten.”

Hoe zijn vanavond de reacties uit de politiek?
„Wel positief. Deze ideeënmarkt is een manier om onder de aandacht te brengen dat het ècht nodig is. De gemeente zegt dat ze geld hebben en dan zeggen wij: dit is niet iets nieuws, maar haal iets wat nodig is naar voren. Dat moet toch kunnen?”

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 11 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 23 uur geleden