Afbeelding
eigen foto

Pepijn Braam pakt districtstitel en mag met vier clubgenoten naar NK judo

Sport

MARKELO - Pepijn Braam van Shoganai Judo Dronten heeft zaterdag de districtstitel in de klasse tot 55 kilogram gewonnen. Net als vier clubgenoten plaatste hij zich voor het Nederlands kampioenschap.

Verslag geschreven door Shoganai Judo Dronten:

Zaterdag 16 maart werd in Sporthal De Haverkamp district kampioenschap Oost-Nederland gehouden voor de leeftijdscategorie -15.

Vijf judoka’s van Shoganai Judo Dronten hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap tot 15 jaar. Op 6 april a.s. mogen Max Tillema, Pepijn Braam, Naomi Hartemink, Noa Opstal en Ashley Scheurwater in Leek aantreden tegen de besten van Nederland in hun gewichtsklasse.

Pepijn Braam werd overtuigend kampioen in de -55 kg door alle drie zijn partijen te winnen met sterk judo. Ashley Scheurwater was helaas de enige in haar gewichtsklasse en zal moeten wachten tot het NK voordat ze kan laten zien wat ze kan.

Noa Opstal stond in de -48 kg geconcentreerd op de mat en boog in de eerste pot een achterstand om in winst door een houdgreep. In de halve finale verloor ze van de latere kampioen, maar om brons liet ze haar klasse zien door snel een mooie ippon te scoren.

Naomi Hartemink ging met een grote glimlach de mat op en liet zien dat ze qua pakking vooruit was gegaan. Ze stond al snel een wazari voor, maar verloor de partij op ippon omdat ze even niet oplette. In de herkansing stond ze na een vrijloting direct voor het brons die ze netjes binnenhaalde.

Max Tillema ( -42 kg) won, na een vrijloting, de eerste partij, om daarna clubgenoot Sander Commandeur met twee schouderworpen naar de herkansing te sturen. Max moest in de halve finale tegen de sterke Looyinga en dit werd een spannende pot die hij op wazari verloor. Daarna moest hij vrij snel om brons, richtte zich op en won overtuigend met een houdgreep.

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden