Roeilessen in Dronten.
Roeilessen in Dronten. RVD'17

Roeiclub Dronten krijgt 42.000 euro voor clubhuis bij gemeentewerf De Reest

Sport

DRONTEN - Roeivereniging Dronten’17 krijgt een eenmalige startsubsidie van bijna 42.000 euro van de gemeente Dronten. Met dit geld kan RVD’17 units overnemen van XL De Ateliers uit Dronten. Deze units worden geplaatst bij gemeentewerf De Reest. Er komt daarin een kantine, kleedkamers en opslagruimte voor boten. Ook wordt er een roeivlot aangelegd van 3 bij 10 meter in de Lage Vaart.

De roeivereniging werd bijna twee jaar geleden opgericht op initiatief van Robert Heida en Raymond Delorme. Vorig jaar werd het officieel een vereniging en begonnen de lessen.

60 Mensen

Bij de start hebben 60 mensen belangstelling getoond voor de roeisport. Daarvan hebben er 20 toegezegd lid te worden. „De verwachting is dat dit aantal verder stijgt als er deze zomer daadwerkelijk wordt gestart”, aldus de gemeente, „Daarnaast zijn er contacten met de christelijke agrarische hogeschool. Het ligt voor de hand dat studenten zich aansluiten bij de vereniging.”

De gemeente en de vereniging hebben de afgelopen periode verschillende locaties onder de loep genomen. „Uiteindelijk is er aan de Lage Vaart ter hoogte van gemeentewerf De Reest een geschikte locatie gevonden”, schrijven B en W.

Op zich verboden

Op zich is die plek volgens het bestemmingsplan verboden, maar de gemeente wijkt hiervan af door een tijdelijke vergunning te verlenen voor maximaal tien jaar. De provincie Flevoland is eigenaar van het water en die hebben al toestemming verleend voor het realiseren van de roeivlot, mits die evenwijdig aan de Lage Vaart wordt aangelegd.

De roeivereniging krijgt de beschikking over 1.800 vierkante meter en gaat daarvoor een huurprijs van 900 euro per jaar betalen.