Het dames estafetteteam.
Het dames estafetteteam. Zuiderzeezwemmers

Goud en zilver voor Lisanne Andeweg, Leonie Nijenhuis, Danique Stoop en Dagmar Kruik

Sport

AMERSFOORT - De Zuiderzeezwemmers hebben vijf maal goud, één maal zilver en twee keer brons veroverd tijdens de open Nederlandse kampioenschappen voor masters in Amersfoort. Het estafetteteam met Lisanne Andeweg, Leonie Nijenhuis, Danique Stoop en Dagmar Kruik won goud en zilver en Danique Stoop zwom een Nederlands mastersrecord.

Verslag geschreven door Zuiderzeezwemmers:

Acht zwemmers van de Zuiderzeezwemmers beleefden geweldige Masters Kampioenschappen. Lisanne Andeweg, Danique Stoop, Adri Pasman, Bert Veerkamp, Leonie Nijenhuis, Dagmar Kruik Myrna Kleefstra en Ferdy van Savoyen zwommen op de individuele nummers vijf maal goud, één maal zilver en twee maal brons bij elkaar.

Daarnaast wist het dames estafette team met Lisanne Andeweg, Leonie Nijenhuis, Danique Stoop en Dagmar Kruik één maal goud en één maal zilver te veroveren. Danique Stoop wist met haar tijd van 28.09 op de 50 meter vlinder een Nederlands Masters Record te zwemmen.

In Amersfoort werden van 2 t/m 5 mei de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2019 lange baan gezwommen. Tijdens dit gemoedelijke , gezellige en bijzonder sportieve spektakel verschenen honderden zwemmers van 20 t/m wel 90 jaar aan de start uit binnen en buitenland. Drieëntwintig maal verschenen er één of meerdere Zuiderzeezwemmers aan de start. Er werd geweldig goed gezwommen, waarbij prachtige persoonlijke, maar ook team prestaties werden neergezet.

Zes titels

Lisanne Andeweg die alle vier de dagen aan de start verscheen, wist heel overtuigend in de categorie 30+ alle Nederlandse dames achter zich te laten op de 1500 meter deed ze dat in een tijd van 19.36.80, op de 800 meter in 10.13.31, op de 400 meter in 4.55.91 en op de 200 meter vrijeslag in 2.21.07. Ze werd op alle vier de aftanden tweede, waarbij ze enkel een Hongaarse voor zich had staan in de eind klasseringen. Het goud en daarmee de Kampioenschapstitels waren welverdiend voor haar.

Danique Stoop verscheen alleen op de zaterdag aan de start om met het dames estafette team te starten en zwom tussendoor twee individuele afstanden. Op de 50 meter vlinder wilde ze proberen het Nederlands Master Record te zwemmen, een hele sterke tegenstandster uit een andere leeftijd categorie in de baan naast haar, wist haar tot deze prestatie te drijven.

Ze werd de snelste dame van het toernooi op de 50 meter vlinder in 28.09 en werd Nederlands Kampioen in de categorie 25+, in het beoogde Masters Record. Haar 200 meter vrijeslag verliep ook uitstekend hier wist ze het zilver te winnen in een pr van 2.17.16.

Zilver en goud

Het dames estafette team heeft ook prachtige prestaties neergezet aan het eind van de zaterdag ochtend starten zij op de 4x100 meter vrijeslag, ze wisten hun inschrijftijd hier met 7 seconden te verbeteren en pakten zo verrassend het zilver in de categorie 100+ in een tijd van 4.20.33.

De zaterdag werd afgesloten met alle 4x50 meter wisselslag estafettes, ook deze verliep aardig naar wens en leverde de dames Andeweg, Nijenhuis, Stoop en Kruik het goud op, wederom in een verbetering van de inschrijftijd, ze tikten aan in een eind tijd van 2.11.60.

Brons voor heren

Twee ZZZ heren wisten een bronzen medaille te bemachtigen. Adri Pasman deed dat in de categorie 55+ op de 1500 meter vrijeslag die hij aflegde in een tijd van 26.38.47 en Bert Veerkamp won het brons op de 50 meter schoolslag in de categorie 65+ hij tikte hier aan in 1.01.59.

Zowel Pasman als Veerkamp waren meerdere dagen in de Amerena te vinden, Pasman startte behalve op zijn mooie bronzen afstand, ook nog op de 400 en de 800 meter vrijeslag. Veerkamp startte nog op de 50 meter rug en vrij. Ferdy van Savoyen startte in de categorie 30+ op de 100 meter vrij en tikte hier aan in een pr van 1.04.29, goed voor een 7e plaats.

Leonie Nijenhuis startte in de categorie 25+ op de 50 meter school, de 200 meter wissel en op de 200 meter school waarop ze haar hoogste klassering behaalde, een 4e plaats in een mooie tijd van 3.11.34. Myrna Kleefstra startte in de categorie 20+ op de 100 meter vrij, 200 meter school en de 200 meter vrij. Haar hoogste klassering een 13e plaats behaalde ze op de 200 meter school, waarbij ze een tijd van 3.46.77 liet registreren, zij wist op alle drie haar afstanden prachtige persoonlijke records neer te zetten.

Op de zaterdag startte Dagmar Kruik behalve in de estafette teams ook op de 200 meter school en de 100 meter rug, op deze laatste slag behaalde ze de hoogste klassering, ze deed dat in een pr van 1.15.93 en werd daarmee 6e in de categorie20+.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 4 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 4 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 5 uur geleden