Afbeelding

Vooruitblik voetbal: BAS kan de kroon op het werk zetten

Sport

BIDDINGHUIZEN - Er is zo ongeveer niemand die voor het seizoen rekening houdt met een topklassering voor de voetballers van BAS. Nu de competitie er bijna op zit, blijkt het toch anders. Een wedstrijd voor het einde kunnen de Biddinghuizenaren zaterdag de nacompetitie bereiken.

Als trainer Arjen Bredewolt besluit naar BAS te komen, weet hij nog niet dat hij moet beginnen zonder sterkhouders als Mark Schaap en Bas Suidgeest. Die twee besluiten er in de zomer mee te stoppen, waardoor BAS qua kwaliteit een flinke tegenslag te verwerken krijgt. Als doelman Sander Westdijk vanwege een rugblessure dan ook nog eens een stap terug moet doen, lijkt het wel eens een lastig seizoen te kunnen worden.

Het blijkt anders, want BAS speelt in 3C het hele seizoen een rol in de bovenste helft van de ranglijst. De Biddinghuizenaren kunnen zaterdag de kroon op het werk zetten, als Zwolsche Boys op bezoek komt. Bij een zege zijn ze hoe dan ook zeker van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse en bij een gelijkspel kan het bijna niet meer mis. In Zwolsche Boys treft het overigens niet de minste tegenstander, aangezien de Zwollenaren keurig vijfde staan.

Trainer Bredewolt kan tegen Boys beschikken over een zo goed als fitte selectie, een van de belangrijkste elementen van dit seizoen. De coach moet het nog wel doen zonder doelman Hessel Bregman, want hij kampt met een zware vingerblessure.

Swift '64

Ook Swift doet nog mee in de race om nacompetitie en kan wat dat betreft hulp krijgen van BAS. Want weet de buurman te winnen, dan kan Swift zich bij een zege op Olympia '28 zo goed als verzekeren van de belangrijke vierde plaats. Die positie geeft aan het einde mogelijk ook recht op deelname aan de nacompetitie.

Volledig programma

14.30 uur Hierden - asv Dronten

14.30 uur BAS - Zwolsche Boys

14.30 uur Olympia '28 - Swift '64

14.30 uur Reaal Dronten - Noord Veluwe Boys

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden