Frisbee, honk- en softbal nieuw bij Beach Event Dronten op Meerpaalplein

Sport

DRONTEN - Het Beach Event Dronten wordt van 27 juni tot 8 juli voor de vijfde keer gehouden op het Meerpaalplein. Nieuwe onderdelen zijn dit jaar frisbee, honk- en softbal. Deze sporten worden gepromoot door de verenigingen Bluefingers uit Zwolle en De Vrijbuiters uit Dronten.

Net als vorig jaar is Dronten speelstad voor een voorronde van het Nederlands kampioenschap strandvoetbal. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente en de provincie. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni komen er teams uit de eredivisie en de eerste divisie naar Dronten.

Na afloop van het NK blijven de velden nog een paar dagen staan voor alle voetballers die er gebruik van willen maken. ā€žOok het spontaan georganiseerde zomeravond recreantentoernooi krijgt een vervolg dit jaarā€, meldt STADronten.

Vrijbuiters

Behalve voetbal staan ook volleybal, handbal, korfbal, badminton en dodgeball op het programma. Ook De Vrijbuiters komen naar het Meerpaalplein: ā€žOm hun sporten baseball en softbal te promoten.ā€

Vorig jaar presenteerde touwtrekvereniging Het Loggertje uit Zeewolde haar sport in Dronten. Dit jaar komt Bluefingers uit Zwolle: ā€žEen actieve frisbeevereniging die de sport graag promoot. Een spectaculaire sport met veel acties en sprongen en duikbewegingen. Een sport waar de spelers zelf scheidsrechter zijn.ā€

Jeu de boules

ā€™t Swifterbutje uit Swifterbant en JBV Lelystad verzorgen weer een petanquetoernooi. Onderdeel vormt een tweedaags toernooi voor Nederlandse topspelers, georganiseerd door oud-kampioen Meep Poel.

Beach Event Dronten

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden