Chris van Maanen
Chris van Maanen ©ringfoto doornbos

Belangrijke dag voor asv Dronten: “Dit zijn juist de mooie wedstrijden”

Sport

DRONTEN - Asv Dronten verliet vorige week de laatste plaats, maar is er nog niet. De strijd met concurrent Enter Vooruit komt zaterdag tot een ontknoping, als de Drontenaren thuis spelen tegen DOS ’37. Enter treft DZC en moet winnen om asv Dronten nog voorbij te kunnen. Dronten-verdediger Chris van Maanen blikt vooruit.

Chris, is het eigenlijk leuk om deze wedstrijden te voetballen?

“Ja joh, natuurlijk! Dit zijn juist de mooie wedstrijden. Als voetballer sta je natuurlijk liever niet op deze positie, maar ik speel liever ergens dan nergens om. Als je nergens meer om speelt, zoals wij vorig jaar, dan zijn het pas echt vervelende wedstrijden. Het is wel relaxter, omdat je weet dat je nog een jaar eerste klasse speelt. Maar de wedstrijden zijn niet leuk.”

Hoe schat je het in voor morgen?

“Goed, we gaan morgen winnen. We hebben de hele week goed getraind en hebben een redelijk fitte groep. Er telt maar één ding en dat is winnen. Niet alleen om uit de greep van Enter te blijven, maar ook om met twee zeges op rij aan de nacompetitie te beginnen. Stel dat we morgen verliezen en Enter doet dat ook, dan geeft het toch even een ander gevoel.”

Misschien is het ook wel nodig om te winnen.

“Dat weet ik niet, want Enter moet tegen DZC en eigenlijk verwacht ik dat DZC dat gaat winnen. Maar ik wil daar helemaal niet mee bezig zijn, het gaat er om dat we morgen winnen. Het boeit me niet zoveel wat de rest doet.”

Je bent ook nog eens bezig aan je laatste periode in het eerste elftal. Waarom ga je stoppen?

“Ik stop niet helemaal, want ik sluit aan bij wat nu het vierde elftal is. Er spelen privé een aantal zaken, die aandacht nodig hebben. Ik kan mij daardoor niet volledig focussen op het voetballen, waardoor ik vind dat ik niet in het eerste elftal kan spelen. Maar ik vind het spelletje nog veel te leuk, dus ik ga met een aantal goede vrienden in een lager team voetballen.”

Maar eerst zorgen dat asv Dronten in de eerste klasse blijft. Gaat dat lukken?

“Het zal moeilijk worden, maar ik heb zeker goede hoop. Absoluut.”

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten - DOS '37

14.30 uur SC Rouveen - BAS

14.30 uur Swift '64 - DSV '61

14.30 uur SEH - Reaal Dronten