Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS wint derde periodetitel, Swift '64 verliest thuis van DSV '61

Sport

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - BAS heeft zaterdag de reguliere competitie afgesloten met het winnen van de derde periode. Een 1-2 zege op SC Rouveen was voldoende om de concurrentie voor te blijven. Swift '64 verloor op eigen veld met 0-1 van DSV '61.

BAS had een ticket voor de nacompetitie al in de pocket, maar kon zaterdag nog in stijl afsluiten door de derde periodetitel te winnen. In eerste instantie leek dat moeilijk te worden, want nummer twee SC Rouveen was niet van plan om in te houden. BAS had het lastig met de opponent en kwam na een kwartier ook op achterstand. Daimen Schra was goed voor een goal.

Toch herstelden de Biddinghuizenaren zich wel, want tien minuten na rust zorgde Sam Lagerweij al voor de gelijkmaker. Nog geen zes minuten later was het weer raak. Mike Geres zorgde voor de 1-2 en dat bleek voldoende voor een zege en de derde periodetitel. In de nacompetitie speelt BAS in de eerste ronde een uitwedstrijd bij tweedeklasser FC Zutphen.

Swift '64 verliest nipt

Swift '64 heeft de competitie afgesloten met een 0-1 nederlaag tegen DSV '61. De ploeg van trainer Arjan ten Hove kon de nacompetitie ook amper nog missen, of het moest met dikke cijfers verliezen. Dat gebeurde niet en dus mag Swift zich aankomende week ook gaan voorbereidingen op het toetje. Swift begint aan de nacompetitie met een wedstrijd tegen Bergentheim.