VIDEO | Optimisme bij Asv Dronten: „We hoeven maar drie wedstrijden te winnen”

Sport

DRONTEN - Twee goals van Dirk van Driest bezorgden Asv Dronten vandaag een 2-1 overwinning op het bezoekende DOS’37. Door dat resultaat eindigt de ploeg van trainer Jan Vlap als voorlaatste in de eerste klasse. Komende zaterdag begint de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen SVI.

Na een 2-0 ruststand was het in het begin van de tweede helft een schiettent voor Asv Dronten. De ploeg verzuimde de trekker over te halen en daardoor werd het nog knap spannend toen de gasten uit Vriezenveen in de 68ste minuut uit een corner de aansluitingstreffer scoorden.

Het was daarna billenknijpen voor Asv Dronten, maar de ploeg trok de 2-1 over de streep. „We hoeven maar drie wedstrijden te winnen en dan zijn we er”, zei middenvelder Martijn Timmer na afloop, „En dat gaan we ook gewoon doen!”

Zaterdag 1 juni, eerste ronde

  • A Unicum – Hulzense boys
  • B. de Merino’s – sv Lelystad
  • C. Sparta Enschede – V.R.C.
  • D. asv Dronten – S.V.I.

Zaterdag 8 juni, tweede ronde

  • E Winnaar A – Winnaar B
  • F Winnaar C – Winnaar D

Zaterdag 15 juni, finale op neutraal terrein

  • Winnaar E – Winnaar F

Persbericht Asv Dronten:

Henk Drost (even)terug op het oude nest.

Voor Henk Drost was het afgelopen donderdag en vandaag een weerzien met veel oud bekenden. Door de vakantie van hoofdtrainer Jan Vlap neemt Henk de honneurs de komende weken waar. Nadat Jan Vlap werd aangesteld als hoofdtrainer van asv Dronten was al bekend dat hij bij een eventuele deelname aan de nacompetitie de eerste 2 wedstrijden afwezig zou zijn. Gelukkig wist Jan, in samenwerking met het bestuur, een goede vervanger te vinden in Henk Drost die in de jaren 90 en 2000 meerdere keren trainer van het 1e en 2e elftal van asv Dronten is geweest. Henk Drost is de enige trainer die asv Dronten rechtstreeks in de Hoofdklasse wist te houden (Henk Posthuma deed het ook knap maar had de nacompetitie nodig).

Het jaar na de directe handhaving degradeerde Henk wel met het 1e elftal (wind uit de zeilen nemen van de DeDrontenaar.nl ?). Later trainden Jan Vlap en Henk Drost respectievelijk het 1e en 2e elftal waarna zij contact met elkaar bleven houden. Het één tweetje was dus snel gemaakt. Henk is en blijft een gedreven, humorvolle en realistische trainer die er alles aan zal doen om asv Dronten in de 1e klasse te houden.

Door de knappe winst van asv Dronten vanmiddag tegen D.O.S.’37 treedt asv Dronten a.s. zaterdag aan tegen S.V.I. De ploeg uit Zwolle – Zuid wist na een matige start knap op te klimmen naar de 3e plaats in de 2e klasse H (kampioen Dos Kampen). Dit is een wedstrijd die alle kanten uit kan gaan. De Zwollenaren hebben een voetballende ploeg met spits Youp Kok als uithangbord. Het zal een zware strijd worden . Via vaste reporter Anco van Leeuwen wordt u via social media verder op de hoogte gehouden.

Het bestuur en de T.C. van asv Dronten wensen Henk Drost, zijn begeleidingsteam en uiteraard de spelers veel (voetbal)plezier de komende wedstrijd(en). Verkoop jullie huid duur! De laatste wedstrijden hebben jullie laten zien dat jullie het kunnen.