Afbeelding

asv Dronten maakt zich op voor nog eens drie finales

Sport

Na drie zinderende 'finales' aan het slot van de competitie, maakt asv Dronten zich nu op voor de ware apotheose aan het einde van het seizoen. In drie wedstrijden moet asv Dronten gaan zorgen voor lijfsbehoud.

De Drontenaren waren bijkans begraven, maar wisten zich toch nog te plaatsen voor de nacompetitie. In Hierden leek het doek te vallen, maar werd in de 89e en 90e minuut alsnog gewonnen en afgelopen zaterdag klaarde asv Dronten de eerste van twee klussen door DOS '37 naar huis te sturen met een 2-1 nederlaag.

En dan nu de nacompetitie. Reputatie, 1e of 2e klasse, het telt niet meer, het gaat om de vorm van de dag en om wie laat zien mentaal te beschikken over ijzeren zenuwen, want de komende wedstrijden is het erop of eronder. Winst is door, verlies is over en sluiten en voor asv Dronten betekent dat degradatie.

asv Dronten treft het niet, want SVI uit Zwolle is de eerste tegenstander. SVI versloeg nog niet al te lang geleden kampioen Doskampen met 2-6 en de ploeg scoorde in de laatste 8 wedstrijden precies 27x!!

Al met al, dus een ploeg die met heel veel vertrouwen aan de nacompetite begint.

Natuurlijk is ook asv Dronten in goede doen na 2 overwinningen in de laatste twee wedstrijden, dus het belooft opnieuw een kraker van jewelste te worden!

Jan Vlap moet helaas verstek laten gaan, maar Henk Drost zal hem vervangen en hij kent de club en de jongens, dus we hopen, dat hij de ploeg deze week op scherp heeft kunnen zetten.

De kwartfinale van de nacompetitie trapt om 14:30 uur a.s. zaterdag af op het burgemeester Dekker sportpark

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 12 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 13 uur geleden