Ondanks harde wind skaten 150 liefhebbers zes uur op de baan van Flevonice

Sport

BIDDINGHUIZEN - Op de baan van Flevonice werd zaterdag de eerste zes-uurs estafette op skates gehouden. Ondanks de harde wind deden 150 liefhebbers van inline skaten deden mee aan dit evenement.

Door de wind had de organisatie de tenten, reclamemateriaal, beachvlaggen en wedstrijdboog uit veiligheidsoverwegingen weggelaten. Toch verschenen er zes solorijders aan de start naast de teams die in samenstelling varieerden van 2 tot 6 deelnemers.

De diversiteit van de skaters was groot en dat zorgde voor een hoop gezelligheid. Van medaillewinnares op het NK van vorige week (Elsemieke van Maaren), oud-marathoncracks als Greta Smit en Andre Klompmaker tot de Biddinghuizer Ladies.

Haico Bouma

De meeste rondes werden gereden door Team Haico Bouma, gevolgd door de International Lowriders Coalition en Pieters Zondagschool. De winnende solist was Andre Klompmaker gevolgd door René de Leeuw en Jan Klompmaker. Zij kregenvan de organisatie bekers als aandenken.

Na de finish draaide de discjockey in de stralende zon zijn muziek en genoot iedereen van een drankje en de barbecue.

De organisatie was in handen van stichting die ook jaarlijks in september de estafette 24Kika organiseert. Dit jaar is dat op 6 en 7 september.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt naar vermiste man in Roggebotzand 13 uur geleden