Beachvolleybal in Swifterbant.
Beachvolleybal in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Zeventig teams bij beachvolleybal Swift’64: „Het wordt een gezellige boel”

Sport

SWIFTERBANT - Er doen maar liefst zeventig teams mee aan het beachvolleybaltoernooi in Swifterbant op zaterdag 6 en zondag 7 juli. „Het wordt dus een gezellige boel”, kondigt volleybalvereniging Swift’64 aan.

Het beachvolleybal is in Swifterbant al een aantal jaren een groot succes. Dit jaar wordt het opnieuw gehouden tijdens het Julifeest in het dorp.

Binnen vier dagen na de opening van de inschrijving zat het toernooi al vol. „We doen er alles aan om er een gezellig evenement van te maken, maar dat het dit jaar zó populair zou worden, had niemand voorspeld”, aldus voorzitter Christian van de Vrie van de beachvolleybalcommissie.

Scholentoernooi

Het evenement begint op vrijdag met een scholentoernooi. Op zaterdag en zondag is het de beurt aan de recreanten en de zogenaamde ‘pro’s’.

Op het terrein aan De Poort worden twee extra velden neergelegd. Het wordt de laatste keer op deze locatie, want binnenkort begint hier de bouw van het multifunctioneel centrum (MFC). „De komende tijd gaan we dus op zoek gaan naar een andere locatie”, meldt de organisatie.