Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Beachvolleyballers in Swifterbant zijn bikkels en gaan ondanks de regen onverstoorbaar door

Sport

SWIFTERBANT - Een plensbui of niet, de beachvolleyballers in Swifterbant gingen gistermiddag overstoorbaar door met hun wedstrijden. „Je hoort niemand, iedereen weet dat wij er ook niets aan kunnen doen”, lacht Christian van de Vrie van Swift’64 vanuit de barbecuetent van de organisatie.

Drie dagen lang wordt er op gevolleybald de locatie waar op de locatie waar in september 2020 de eerste paal wordt geslagen voor het multifunctioneel centrum (MFC). Op vrijdag waren er een dikke 100 kinderen van de basisscholen en gisteren waren er 42 teams op zes velden.

Zeer tevreden

„Het gaat de hele dag fantastisch”, aldus Van de Vrie, „We hebben 6 velden, 42 teams, dus volle bak. Er kon niets meer bij, we hebben zelfs een paar teams op de reservelijst staan.” Vandaag (zondag) is de derde toernooidag met één veld minder en toch nog 35 teams: „Ook daar zijn we zijn zeer tevreden mee.”

Swift’64 zet haar sport drie dagen lang volop in de schijnwerpers. Houdt de club er ook leden aan over. „Nee hoor”, is het korte antwoord van de organisatie, „Maar dat is ook helemaal niet onze insteek. We willen gewoon een gezellig vollybalfeest. En dat lukt!”

Locatie Kombuis

De volleybalvereniging weet al enkele jaren, dat men op de duur moet uitkijken naar een nieuwe locatie. Deze keer weet Swift’64 dat ook volgend jaar de bouwwerkzaamheden voor het MFC nog niet begonnen zijn. Toch wil Christian van de Vrie serieus op zoek naar een andere plek in het dorp.

„We zitten hier aan ons plafond qua aantal velden, dus misschien biedt een andere locatie wat nieuwe mogelijkheden. Ik verwacht dat we na dit evenement samen met het Julifeest toch eens gaan rondkijken.”

Beachvolleybal Swift'64

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding