Kevin Veger (Swift'64)
Kevin Veger (Swift'64) ©maartenheijenk.nl

Reaal-trainer teleurgesteld na 1-6 tegen Swift’64: „Leek alsof we onder de indruk waren”

DRONTEN - Reaal Dronten-trainer Burak Yargan schrok een beetje van wat hij zag tijdens de bekerwedstrijd tegen Swift’64 (1-6): „Het leek wel alsof we onder de indruk waren van de tegenstander, net als in de oefenwedstrijd tegen BAS.”

Op zich was de nieuwe trainer over de beginfase nog wel tevreden: „Er was beleving, passie, de mouwen werden opgestroopt. Maar daarna valt het als een kaartenhuis in elkaar en krijgen we snel achter elkaar de 3-0 en 4-0 tegen.” In de tweede helft herhaalde zich dat, met na de 4-1 weer twee snelle tegengoals.

Kwaliteitsverschil

Zijn collega Arjan ten Hove van Swift’64 had hetzelfde gezien: twee helften waarin Swift aan het eind toesloeg: „En daardoor hebben we het kwaliteitsverschil - dat er gewoon was - ook in de score tot uitdrukking laten komen.”

Het viel Yargan tegen dat afspraken niet werden nagekomen: „Wat dat betreft hebben we als team gefaald.” En dus concludeert de trainer dat er nog huiswerk te doen is: „Gelukkig hebben we nog drie weken.”

Druk vooruit

Ten Hove was goed te spreken over zijn ploeg: „We hebben bij vlagen goed voetbal laten zien, goede aanvallen en veel druk. Maar er zijn ook nog veel dingen die beter kunnen.”

De trainer van Swift ziet de beker niet als verlengde van de oefenwedstrijden: „We willen graag verder. Vorig jaar hebben we een leuke wedstrijd tegen Sparta Nijkerk gehad en zoiets willen we graag weer meemaken.”

De doelpunten van Swift’64 werden gemaakt door Kevin Veger, Tom Roskam (beiden 2), Wesley van Klaveren en Wouter Griekspoor. Namens Reaal Dronten scoorde Jeffrey van den Brakel.

Geschreven door Klaas Huisman

Een bedroevend teleurstellend Reaal Dronten gaat in een eentonige polderderby kansloos met een ruime 1-6 onderuit en kan geen potten breken tegen buurman Swift'64 uit Swifterbant.

Vooraf zat de sfeer er nog goed in en had iedereen enorm naar deze polderclash toegeleefd, maar de rood zwarte duivels lieten zich lelijk het kaas van de brood eten en zich eenvoudig door de witte leeuwen aan de kant zetten.

In de tweede helft kende Reaal een goede fase, maar was het ondanks de eretreffer van Jeffrey van den Brakel niet bij machte het tij te keren.

Tijdens de warmingup bleek dat Reaal doelman Chayan van der Goorbergh absent was en niet kon aantreden waardoor veteraan Martin Hoogendoorn tussen de palen mocht plaatsnemen.

Onderaan dit verslag de opstellingen van beide teams!

Meteen vanaf de aftrap was Reaal Dronten niet goed bij de les en nam Swift'64 onmiddelijk het initiatief.

Dit offensief leverde Swift'64 in de 3e minuut een snelle 0-1 voorsprong op.

Een geblokt en van richting verandert afstandsschot van Wesley van Klaveren werd door Tom Roskam opgepikt en opnieuw voor het Reaal doel gebracht.

Reaal doelman Martin Hoogendoorn kon zijn vingertoppen net niet aan de bal krijgen die vervolgens van dichtbij door goaltjesgetter Kevin Veger werd binnengetikt voor de snelle 0-1 voorsprong voor Swift'64.

Heel even leken de Reaalisten zich weer te herpakken en verschenen Danny Mol, Nordin Hettinga en Jeffrey van den Brakel dreigend voor het Swift doel, maar de echte scherpte was er niet.

Aan de andere kant kwamen de witte leeuwen via Tom Roskam, Thim Verhoeven en Kevin Veger gevaarlijk opzetten.

Bij een snelle Swift uitbraak kon aanvaller Kevin Veger ternauwernood door doelman Martin Hoogendoorn worden afgestopt.

Even later moest Reaal verdediger Daan Boutkan alles uit de kast halen om met een sliding Tom Roskam af te stoppen.

Onze buren uit Swifterbant oogden scherper en feller in de onderlinge duels en kregen al snel het middenveld onder controle.

De verdediging van Reaal werd met name over de flanken regelmatig overlopen waarbij doelman Martin Hoogendoorn veel moeite had met de gevaarlijke indraaiende voorzetten van Wesley van Klaveren, Thim Verhoeven en Danny de Jonge.

Tot aan de 28e minuut probeerde Reaal Dronten uit alle macht onder de druk uit te komen, maar het spel oogde rommelig, slordig en onnauwkeurig.

De middenvelders Giovanni Wegman, Frank Boutkan en Adil Elmorabit probeerden constant hun voorhoede Jeffrey van den Brakel, Danny Mol en Nordin Hettinga te bereiken, maar slaagden hier nauwelijks in.

Het team is nog steeds zoekende naar de automatismes, vaste duidelijke spelpatronen en onderlinge vertrouwen.

In de 28e minuut kwam Swift'64 uit een razendsnelle counter op een 0-2 voorsprong.

Hier ging een vloeiende eentwee tussen Tom Roskam en Kevin Veger aan vooraf die de verdediging van Reaal volledig door midden spleten waarbij ook doelman Martin Hoogendoorn eenvoudig werd omspeelt.

Met een subtiele intikker scoorde Kevin Veger de 0-2 en zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd.

Na deze 0-2 knakte er iets bij Reaal en ging het vooral mentaal mis.

Er was nu geen houden meer aan voor het zoekende en dolende Reaal Dronten.

In de 36e minuut glipten Neville Brown en Wesley van Klaveren op volle snelheid door de Reaal verdediging.

In eerste instantie bracht doelman Martin Hoogendoorn redding, maar vanuit de rebound scoorde de slim inkomende Tom Roskam met een fraaie streep de 0-3 voor Swift'64.

Vlak voor rust werd het nog erger en scoorde Wesley van Klaveren met een verwoestende uithaal ook nog de 0-4 voor Swift'64 in de 42e minuut.

Dit was tevens de ruststand.

Na rust volgden er wat aanpassingen en omzettingen en waren Stefan Wermers en Emre Ün voor Remco Drenth en Frank Boutkan binnen de lijnen gekomen.

Reaal begon best aardig aan de tweede helft en probeerde wat plaagstootjes en speldenprikjes uit te delen.

Met name Danny Mol, Jeffrey van den Brakel en Nordin Hettinga verschenen dreigend voor het doel van Swift.

De witte leeuwen werden hier niet warm of koud van en hielden de touwtjes strak in handen.

Het enige wat je Swift kunt verwijten is dat het team wat gemakzuchtig en nonchalant ging spelen waardoor Reaal Dronten ook kansjes kreeg.

De Drontenaren kregen via Nordin Hettinga en Jeffrey van den Brakel wat kansjes maar gingen hier slordig mee om.

De Swifterbanters keken het rustig aan en behielden de controle en de regie.

In de 62e minuut volgde de 1-4 aansluitingstreffer toen Nordin Hettinga met een assist Jeffrey van den Brakel in stelling bracht.

Met een diagonale schuiver in de verre hoek scoorde Jeffrey van den Brakel de 1-4 aansluitingstreffer voor Reaal.

Heel even leken de Reaalisten terug te komen of Swift'64 sloeg meedogenloos toe.

Een slecht verwerkte corner van Swift'64 kwam voor de voeten van de vrijstaande Wouter Griekspoor waarbij drie Reaal verdedigers stonden te slapen.

Deze afvallende bal werd door Wouter Griekspoor eenvoudig binnengeschoten voor de 1-5 voor Swift in de 80e minuut.

Twee minuten later in de 82e minuut ging de bal op de stip en kreeg Swift na een onnodige overtreding een strafschop te nemen.

Deze strafschop werd door Tom Roskam koelbloedig tegen de touwen geschoten voor de 1-6 eindstand.

Reaal zette nog even aan, maar was niet in staat om nog een tweede eretreffer te maken.

Deze teleurstellende polderderby wordt dikverdiend met 1-6 door Swift'64 gewonnen.

Volgende week speelt Reaal een uitwedstrijd in Ermelo tegen zijn oudtrainer Carl Aventurin bij EFC'58.

De Ermeloërs verloren vandaag in Harderwijk met een ruime 7-1 van Zwart Wit'63.

Ondanks deze nederlaag was er na afloop nog een gezellige BBQ op De Munten, maar zag je ook bij iedereen de teleurstelling in de ogen.

Reaal Dronten heeft nog een lange weg te gaan om op 21 september goed en scherp aan de competitiestart te kunnen beginnen.

Volgende week zaterdag EFC'58 - Reaal Dronten 14:30 uur te Ermelo.