BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Reaal Dronten geeft het in een paar minuten weg, BAS speelt gelijk

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - Reaal Dronten en BAS zijn er zaterdag niet in geslaagd om hun tweede bekerwedstrijd in een zege om te zeggen. Reaal ging met 6-4 onderuit bij EFC '58, terwijl BAS in Zeewolde genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel.

Reaal verloor de wedstrijd in een paar minuten, want tussen de 17e en de 22ste minuut kreeg de ploeg drie tegentreffers te verwerken. Mede daardoor stonden de Drontenaren bij rust met 5-1 achter. Een stand die in de tweede helft iets dragelijker werk, maar uiteindelijk ging Reaal wel met dikke cijfers onderuit: 6-4. Namens de gasten zorgden Danny Mol, Jeffrey van den Brakel en Kizler Caglayan voor de goals.

BAS kwam in en tegen Zeewolde niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Arjen Bredewolt kwam nog wel op voorsprong door een sublieme goal van Stefan Tolhoek, maar toch lukte het niet om te winnen. Zeewolde kwam in de tweede helft langszij, waardoor BAS volgende week moet winnen van Hatto Heim om door te bekeren. Hatto Heim heeft dan zelf genoeg aan een punt.

Verslag Reaal Dronten

Geschreven door Klaas Huisman (Reaal Dronten)

In een doldwaze, knotsgekke doelpuntrijke wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten heeft Reaal Dronten met 6-4 van EFC'58 verloren.
De Reaalisten kenden een valse start en stonden binnen 30 minuten op een verpletterende en onthutsende 5-0 achterstand.
Hoofdtrainer Burak Yargan wisselde de beide centrale verdedigers om een duidelijke statement af te geven en deed meteen enkele aanpassingen om het tij te keren.
Sommige supporters reageerden uiterst teleurgesteld en hielden het voor gezien, maar liepen hierdoor een spectaculaire en sensationele tweede helft mis.
Na rust kwamen de duivels als herboren uit de kleedkamer en gingen de Reaalisten met passie en volle overtuiging de achtervolging in.
Heel even leek EFC'58 te wankelen en hing er een sensatie in de lucht, maar doordat Reaal grote risico's moest nemen sloegen de zwart witte ooievaars net op tijd toe voor de verlossende 6-4 overwinning.

Eerder deze week maakte Trainer Burak Yargan zijn voorlopige selectie bekend waardoor alle spelers nu weten waar ze aan toe zijn.
Later komende week zal ik deze voorlopige selectie online zetten.
Onderaan dit verslag de opstelling van deze wedstrijd.

Na een allerhartelijkste en supergastvrij ontvangst van het bestuur bij EFC'58 volgde het weerzien met onze oudtrainer Carl Aventurin.
De spelers hadden de hele week er naar uitgekeken om van hun oudtrainer te winnen, maar het pakte allemaal totaal anders uit.

Tot aan de 10e minuut leek er niet veel aan de hand en had Reaal Dronten het meeste balbezit.
Een kopbal van Charlean Kiziler ging rakelings naast en een inzet van Jeffrey van den Brakel zeilde voorlangs.
De duivels speelden opportunistisch met pressie naar voren toe en kregen in deze beginfase een paar kleine kansjes.

Plotseling rond de 10e minuut haperde de omschakeling en ging er van alles mis bij Reaal Dronten.
Bij elke vlijmscherpe counter van EFC'58 kraakte de verdediging en was het alle hens aan dek bij Reaal.
Met name de buitenspelers van EFC'58 waren niet te af te stoppen en glipten telkens op volle snelheid door onze verdediging.
Bij de indraaiende voorzetten reageerde onze centrale verdedigingsduo veel te traag waardoor EFC in een mum van tijd grote kansen kreeg.

In de 10e minuut was het dan raak toen een voorzet vanaf de linkerflank door iedereen werd gemist en bij de tweede paal door Jorrick Priem tegen de touwen werd geschoten voor de 1-0 voor EFC.
In de 12e minuut ging het opnieuw mis en schoot een voorzet vanaf de linkerflank door waarna Jochem Dekker namens EFC'58 met een intikker de 2-0 kon aantekenen.
In de 15e minuut profiteerde Ewan Dekker van een gigantische chaos in de Reaal verdediging door onze jeugdkeeper doelman Patrick van der Waterlaat voor de derde keer te passeren voor de onthutsende 3-0 voor EFC'58.
EFC Trainer Carl Aventurin wist ook niet wat hem overkwam en kon zijn pretoogjes niet langer onderdrukken.
Na deze 3-0 probeerde Reaal zich te herpakken en weer aan te zetten, maar het oogde allemaal te gehaast en rommelig.
Bij balverlies kwamen de Ermelöers er bloedje gevaarlijk uit.

In de 22e minuut reageerde onze centrale verdedigingsduo veel te traag bij een razendsnelle uitbraak van EFC'58.
Met een rake schuiver scoorde Jochem Dekker de 4-0 voor EFC'58.
Trainer Burak Yargan had genoeg gezien en was ziedend op de haperende verdediging.
Hij besloot een statement af te geven en haalde het ervaren en geroutineerde verdedigingsblok Stefan Wermers en Remco Drenth naar de kant en bracht Emre Ün en Mark de Ridder binnen de lijnen.
Kort hierop ging het bij een snelle counter opnieuw mis en scoorde Jochem Dekker met een hard schot in de korte hoek de 5-0 voor EFC.

In de 30e minuut hoorde en proefde je de wanhoop en teleurstelling waarop sommige supporters besloten naar huis te gaan.
Zij misten de 5-1 aansluitingstreffer van Charlean Kiziler die in eerste instantie zijn inzet zag worden gekeerd, maar in de rebound sloeg Charlean alsnog toe door de bal hard en hoog in het doel te jagen voor de 5-1 aansluitingstreffer.
Met de moed der wanhoop trokken de Reaalisten ten aanval en verschenen Nordin Hettinga, Jeffrey van den Brakel en Danny Mol dreigend voor het vijandelijke doel.
Met een 5-1 achterstand gingen we rusten.

De supporters reageerden verbittert en teleurgesteld en confronteerden ook deze verslaggever met de uitdrukking dat er grote dingen stonden te gebeuren in Dronten West.
Ik moest hun nu het antwoord schuldig blijven en bood mijn verontschuldigingen aan want hier had ook ik geen rekening meegehouden.

In de tweede helft kwam nu Giovanni Wegman voor de leeggespeelde Daan Boutkan binnen de lijnen.
Deze derde wissel veroorzaakte een teleurstelling bij verdediger Branko Huiberts die nu niet meer aan spelen zou toekomen.
De trainer begrijpt deze teleurstelling en probeerde Branko weer op te beuren.

De furieuse en ontketende Reaalisten verschenen nu als herboren aan de tweede helft en gingen op zoek naar revanche en eerherstel.
In een geweldige hartstochtelijke tweede helft gingen de Reaalisten vol goede moed in de achtervolging.
Een prachtig schot van Danny Mol viel in de 52e minuut voor de 5-2.

De thuisploeg probeerde onder de druk uit te komen en loerde spontaan bij balverlies op de counter, maar de Reaal verdediging met Luc de Ridder, Mark de Ridder, Emre Ün en Giovanni Wegman stond nu als een solide blok.
In de 55e minuut kreeg EFC'58 via Jochem Dekker een enorme kans die ternauwernood door jeugdkeeper Patrick van der Waterlaat tot corner werd verwerkt.

Onder aanvoering van Jeffrey van den Brakel, Danny Mol, Charlean Kiziler, Frank Boutkan en Nordin Hettinga trokken de Reaalisten ten aanval en kregen de Drontenaren kansen.
Een venijnig schot van Frank Boutkan werd ternauwernood geblokt terwijl kort daarna Nordin Hettinga een enorme kans liet liggen.
Na dit slordige momentje van Nordin viel in de 68e minuut alsnog de dikverdiende 5-3 aansluitingstreffer van Jeffrey van den Brakel.
Op zijn eigen onnavolgbare wijze slalomde Jeffrey zich een weg door de EFC verdediging om vervolgens met een gigantische torpedoinslag de doelman van EFC te passeren voor de 5-3 aansluitingstreffer.

Met deze 5-3 keerde het geloof helemaal terug in de rood zwarte harten en ging ook het handjevol meegereiste supporters er achter staan.
Reaal kreeg via Nordin Hettinga, Danny Mol, Charlean Kiziler en Adil Elmorabit kansjes, maar gingen hier niet goed mee om.

Doordat Reaal grote risico's ging nemen ontstonden er vanuit de counter grote ruimtes voor EFC'58.
Doelman Patrick van de Waterlaat moest drie keer in actie komen om de aanvallers van EFC af te kunnen stoppen.
Aan de andere kant kwamen Jeffrey van den Brakel en Danny Mol dichtbij een doelpunt en bracht de EFC doelman knap redding.
In een hoog tempo golfde het spel nu op en neer en pogingen van Luc de Ridder, Jeffrey van den Brakel en Danny Mol leverden niets op.

In de 90e minuut kregen de Reaalisten uit een snelle uitbraak alsnog de deksel op hun neus en scoorde EFC'58 met een verwoestende uithaal de 6-3.
Ondanks deze mokerslag bleven de Reaalisten de aanval zoeken en werd Nordin Hettinga in het EFC strafschopgebied neergelegd.
Deze strafschop werd door onze specialist Danny Mol benut voor de uiteindelijke 6-4 eindstand.

De tweede helft was hartverwarmend en geeft de burger moed.
Met name Danny Mol, Jeffrey van den Brakel, Frank Boutkan maar ook de verdedigers Luc de Ridder, Mark de Ridder, Emre Ün en Gio Wegman speelden met hun hart en gaven alles.
Het was helaas niet genoeg want op basis van die eerste superslechte 30 minuten liepen de Reaalisten achter de feiten aan.

Die andere wedstrijd tussen Swift'64 en Zwart Wit'63 werd met 2-0 door Swift gewonnen waardoor de Swifterbanters door zijn naar de volgende bekerronde.
Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij Zwart Wit'63 in Harderwijk en daarna begint 21 september de competitie met een uitwedstrijd bij SEH Heerde.
De wedstrijd Zwart Wit'63 - Reaal Dronten begint volgende week zaterdag om 14:30 aan de Sportparkweg te Harderwijk.