Schaatstrainingsgroep Dronten allerminst in paniek over sluiting 400-meterbaan Flevonice

Sport

BIDDINGHUIZEN - Schaatstrainingsgroep Dronten is vorige week verrast door de mededeling dat Flevonice haar 400-meterbaan dit seizoen niet opent: „Daar waren wij ook nog niet van op de hoogte.” De club houdt haar trainingen op zaterdagochtend bij Flevonice, maar is allerminst in paniek.

„Het groot onderhoud wat gepleegd moest worden op deze baan is een te grote en kostbare klus gebleken voor dit moment”, schreef de directie van Flevonice vorige week over de 400-meterbaan.

Goede samenwerking

„Wij hebben volgende week bestuursvergadering en dan gaan we het er over hebben”, reageert bestuurslid Rieke van Bemmel van STG Dronten, „We hebben een goede samenwerking met Flevonice. Voor het seizoen begint gaan we het met hen bespreken.”

Van Bemmel vertelt dat haar vereniging niet alleen de 400-meterbaan gebruikt, maar ook de 2,5 kilometer lange schaatsbaan: „Onze trainingen bestaan meestal uit een aantal schaatstrainingen op de 400-meterbaan en dan gaan we het tweede deel van de training vaak de lange baan op.”

Even zoeken

„Het zal met name voor de kindergroepen even zoeken worden wat het handigst is. Misschien komt Flevonice zelf wel met alternatieven, maar daarover moeten we dus nog in gesprek”, vervolgt het bestuurslid, „Wij gaan er in ieder geval van uit dat we dit winterseizoen gewoon weer bij Flevonice onze ijstrainingen kunnen verzorgen.”

Schaatstrainingsgroep Dronten

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden