Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Memorial Saskia 7 Run over 7 kilometer: ā€žMooie voorbereiding op de Kerstloopā€

Sport

DRONTEN - Op de atletiekbaan van Flevo Delta wordt zondag 6 oktober de achtste editie van de Memorial Saskia 7 gehouden. Onderdeel van de atletiekdag is een recreatieve loop over zeven kilometer. De start van deze run is om elf uur.

Het is de tweede keer dat de loop op het programma staat. ā€žDe Memorial Saskia 7 Run over een parcours van zeven kilometer is ideaal voor wie de vijf kilometer net te weinig uitdaging biedt, maar de tien kilometer (nog) iets te lang isā€, aldus organisator Hans Gootjes, ā€žBovendien is het een mooie voorbereiding in aanloop naar de Kerstloop in Dronten.ā€ De route loopt zondag voor een groot deel langs de Lage Vaart.

Saskia Gootjes

Memorial Saskiaā€™s 7 wordt jaarlijks gehouden ter nagedachtenis aan de in 2011 overleden talentvolle junioratlete Saskia Gootjes. Hans, de vader van Saskia, meldt dat zich met name de laatste dagen veel atleten hebben aangemeld.

De teller stond gisteren op 92: ā€žEen mooi aantal in de wetenschap dat de laatste dagen vĆ³Ć³r het evenement ĆØn op de dag zelf nog diverse deelnemers zich aanmelden. De deelnemers zijn afkomstig van 24 verenigingen uit verschillende delen van het land.ā€

Baanwedstrijden

Het baanprogramma bestaat uit acht onderdelen. Het wordt om 15:35 uur afgesloten met een 200 meter voor alle categorieƫn: van junioren D tot en met senioren.

Naast de acht baanwedstrijden zijn er drie clinics die verzorgd worden door atleten uit de nationale onder 23-selectie: Rody de Wolff (verspringen), Rik Taam (hoogspringen) en Benthe Kƶnig (kogelstoten): ā€žRody en Rik zijn allebei meerkampatleten; een extra dimensie gezien Saskiaā€™s passie voor de meerkamp.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 15 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 16 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 16 uur geleden