ASVD Korfbal
ASVD Korfbal ©maartenheijenk.nl (archeiffoto)

ASVD Korfbal herstelt zich tegen DOS Kampen bewonderenswaardig na 2-11 achterstand

DRONTEN - Het verjongde team van ASVD Korfbal wacht nog steeds op de eerste zege. Tegen DOS Kampen leek de ploeg volledig te worden weggeblazen. Na een 2-11 achterstand herstelde het team van coach Adri Kok zich echter netjes. Eindstand: 21-24.

In de beginfase ging eigenlijk alles mis. Verkeerd opstellen in de verdedigende rebound, passes over drie meter die niet aankwamen en geen rust om een goede aanval op te bouwen. Na een kwartier keek ASVD tegen een 2-11 achterstand aan.

In de laatste fase voor rust kwamen de Drontenaren weer bij zinnen. Er werd wat rustiger verdedigd en de aanvalsopbouw ging met veel meer overleg. Ruststand: 8-15.

Totaal ander ASVD

De tweede helft gaf een totaal ander ASVD te zien. Door geduldig te verdedigen, geen fouten te maken en de afketsende bal te pakken stokten de tegenscores. Aanvallend werd het dynamisch en men wist elkaar perfect te vinden. Gaandeweg kwam er hoop dat ASVD weer in de buurt zou komen van DOS Kampen.

Het werd 16-18, maar op dat moment verkrampte ASVD toch weer enigszins. DOS Kampen scoorde weer als eerste en daarmee was het verschil gemaakt. Eindstand: 21-24.