Wim Schaap (trainer Asv Dronten)
Wim Schaap (trainer Asv Dronten) Ā©maartenheijenk.nl

Ruime zege voor asv Dronten, maar trainer Wim Schaap is geen tevreden man

DRONTEN - De zege op Be Quick Zutphen is zaterdag ruim (4-1), maar toch is asv Dronten-trainer Wim Schaap geen tevreden man. Hij ziet zijn ploeg pas na 72 minuten op voorsprong komen. "Ik baal dat de ploeg het zover laat komen."

Asv Dronten moet al snel in de achtervolging, want in de eerste minuut komen de gasten al op voorsprong. Schaap had vooraf al een lastige middag voorzien en die gedachte blijkt terecht. "Je speelt tegen een laagvlieger, er is 's avonds een feestje op de club, dan weet je dat de motivatie vaak wat lager ligt. Dat bleek ook wel. Het is mooi dat we winnen, maar over de manier waarop ben ik niet blij."

De Drontenaren weten de boel namelijk nog te keren. Na een half uur maakt Martijn Timmer de gelijkmaker en na de rust brengt Kelson Raven zijn ploeg op voorsprong. "Dan zie je dat het bij de tegenstander wel gebeurd is. Ze hebben al wat tegenslagen gehad en dat werkt door", zegt Schaap, die uiteindelijk ziet dat asv Dronten er nog twee maakt. Jeroen van der Meer is in de slotfase goed voor de 3-1 en de 4-1, waardoor de uitslag nog groot uitvalt ook.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 11 uur geleden