BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Achteraf is BAS na goals in 85ste en 90ste minuut maar wat blij met 2-2 gelijkspel

BIDDINGHUIZEN - Vooraf zou BAS niet getekend hebben voor een gelijkspel tegen het bezoekende Elspeet. Achteraf was de ploeg uit Biddinghuizen er maar wàt blij mee, want na een 0-2 achterstand werd het puntje gered door twee hele late doelpunten.

BAS begon keurig met veel balbezit en kansen voor Mike Geres en Martin Wubs. De thuisploeg had controle over de wedstrijd, totdat slordig balverlies in de 34ste minuut een uitval opleverde voor Elspeet en een goal van Emiel Goud. Kort voor rust schoot Chiel Dijkgraaf namens de bezoekers na een mooie aanval de bal in de kruising: 0-2.

Meeste balbezit

Na rust was BAS weer de ploeg met het meeste balbezit, maar was Elspeet gevaarlijk in de counter. De Biddinghuizenaren hadden moeite met scoren, waardoor de ruststand tevens de eindstand leek te worden.

Vijf minuten voor tijd maakte Elspeet echter hands na een opgelegde kans van Patrick Woud. De toegekende penalty werd door Stefan Tolhoek verzilverd.

In de allerlaatste minuut liet de Elspeet-keeper een hoge bal door de vingers glippen, waardoor Thomas de Gier bij de tweede paal de luid bejubelde 2-2 kon binnenkoppen. „Achteraf ben je dan toch opgelucht”, wist ook trainer Arjen Bredewolt.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden