©maartenheijenk.nl

Hardwerkend en strijdvaardig Reaal Dronten blijft in ’t Harde steken op 0-0

Verslag geschreven door Reaal Dronten

DRONTEN - In een rommelige wedstrijd blijft een hardwerkend en strijdvaardig Reaal Dronten op een 0-0 gelijkspel steken bij subtopper SV ’t Harde. De kansen waren aan beide kanten op een hand te tellen, maar het had weinig gescheeld of de Reaalisten hadden de volle buit gepakt.

In de eerste helft werd er een Reaal doelpunt van Nordin Hettinga wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Nadat King Accasi in de slotfase een gigantische kans onbenut liet kwamen de rood zwarten met de schrik vrij toen er vlak voor tijd een doelpunt van SV 't Harde wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd.

Drassig veld

Voor precies welgeteld op de kop af 92 toeschouwers verschenen beide teams op een drassig nat en moeilijk bespeelbaar veld aan de aftrap. Eerder deze week had onze lichtflits King Accasi in een oefenwedstrijd met onder de 23 drie keer gescoord. Meteen vanaf de aftrap stormde King op volle snelheid op het vijandelijke doel af waar hij ternauwernood kon worden gestuit.

In de eerste vijf minuten verscheen King Accasi in de vijfde versnelling op de brommert drie keer dreigend voor het vijandelijke doel maar op het laatste moment kwam er zand in de motor en haperde de brommert. In de 7e minuut lanceerde King met een mooie actie Nordin Hettinga die zijn inzet zag worden geblokt.

Veldoverwicht

Daarna nam SV 't Harde het initiatief over en trokken de Reaalisten zich terug in de verdedigende stellingen. De groen witten omsingelden het rood zwarte strafschopgebied en probeerden met crossballen en steekballetjes de juiste openingen te vinden, maar slaagden hier amper in.

Met name Terence ten Brink, Bram van de Worp en Menno van t Hul probeerden op alle manieren iets te forceren, maar konden niet hun spitsen Lawrence Visch en Quiten Turubassa bereiken. Met een flinke portie strijd en inzet bleven de Reaalisten overeind.

Onder aanvoering van de uitblinkers Giovanni Wegman, Remco Drenth en de backs Jay Vahl en Daan Boutkan stond de Reaal verdediging als een solide blok beton. Het IJzeren gordijn draaide overuren, maar gaf weinig weg en hield goed stand.

Scrimmage

In de 16e minuut veroorzaakte een indraaiende corner van SV 't Harde een rommelige scrimmage voor het Reaal doel waar de verdedigers Remco Drenth en Giovanni Wegman konden opruimen. Bij de thuisploeg volgde er een wissel en kwam Wesley Huenestein voor de lichtgeblesseerde Melvin Boender binnen de lijnen.

Rond de 20e minuut lieten de Reaalisten zich weer voorin zien en werd de snelle King Accasi op volle snelheid getorpedeerd. De vrije trap van Adil Elmorabit werd met moeite door de doelman van SV 't Harde tot corner verwerkt. Even later haperde bij balverlies de omschakeling bij Reaal Dronten en kwamen de Hardenezen gevaarlijk opzetten.

Deze uitbraak leverde in de 24e minuut een goede kans op voor de groen witten. Met een geweldige reflex toonde Reaal doelman Patrick van de Waterlaat zijn klasse door het venijnige schot van Hardenees Menno van t-Hul te pareren. Twee keer moest Reaal doelman Patrick van de Waterlaat in de eerste helft in actie komen en hield hij zijn team met twee puike reddingen overeind.

Zoekende

De thuisploeg bleef via uitblinker Bram van de Worp, Terence ten Brink en Jelle van t Hul de openingen zoeken, maar kwamen er ondanks een optisch veldoverwicht niet doorheen. De eenzame spits Lawrence Visch kon amper worden bereikt en werd vakkundig door Gio Wegman en Remco Drenth aan banden gelegd.

Tot de 44e minuut sukkelde deze wedstrijd door zonder echte grote kansen voor beide teams.
De thuisploeg probeerde iets te forceren, maar oogde machteloos. Pas in de 44e minuut veerde het Reaal publiek overeind toen Danny Mol de bal uit een corner keurig op Nordin Hettinga klaarlegde, maar helaas werd het doelpunt van Nordin wegens buitenspel geannuleerd.

Gelijkopgaand

In de eerste helft kreeg SV 't Harde zes corners te nemen die ook niets zouden opleveren. Vanuit de omschakeling waren er drie spaarzame counters van Reaal Dronten te zien, maar de eindpassing was slordig en onzuiver.

Vlak voor rust verschenen Jasper Vogelzang, King Accasi, Danny Mol en Nordin Hettinga voor het vijandelijke doel zonder echt gevaarlijk te worden. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

Groene offensief

De Reaalisten verschenen ongewijzigd aan de tweede helft en probeerden speldenprikjes uit te delen. In de 52e minuut kreeg SV 't Harde via topscorer Lawrence Visch een goede mogelijkheid, maar diens kopbal zeilde rakelings naast.

Daarna kreeg de thuisploeg drie corners te nemen en moest Reaal doelman Patrick van de Waterlaat weer in actie komen om een schot van Quinten Turubassa te pareren.

Gaandeweg zakte het niveau van deze wedstrijd tot een bedenkelijk peil waarbij beide teams veelvuldig balverlies leden en niet in staat waren een fatsoenlijke aanval op te zetten. Bij balverlies van de thuisploeg kwam Reaal Dronten er drie keer gevaarlijk uit, maar haperde de eindpassing.

Opleving Reaal

Rond de 60e minuut werd er een overtreding op Branko Huiberts gemaakt en kreeg Reaal een vrije trap te nemen die door Adil Elmorabit werd overgeschoten. Een corner van King Accasi veroorzaakte via Remco Drenth een rommelige scrimmage voor het groen witte doel waar een verdediger deze bal in paniek tot corner verwerkte. De Reaalisten kregen in deze fase drie corners te nemen die niets zouden opleveren.

Beide teams grossierden in veelvuldig balverlies en stapelden fout op fout, maar de strijd en inzet vergoedde veel. Reaal Dronten was nu fysiek en conditioneel de bovenliggende partij, maar aan beide kanten waren de kansen op een paar vingers te tellen.

Plotseling liet de thuisploeg van zich horen en zeilde een verraderlijk schot van Terence ten Brink rakelings over. In de tachtigste minuut omspeelde King Accasi de doelman van SV 't Harde omspeelde en leek te scoren. Tot ieders ontzetting rolde het schuivertje rakelings voorlangs het doel.

Slotoffensief

Vanaf dit moment zette de thuisploeg aan voor een ontketend slotoffensief en braken er benauwde momenten aan voor het Reaaldoel. De gehele tweede helft was er amper iets gebeurd en leek deze wedstrijd dood te bloeden of plotseling moest Reaal alle zeilen bijzetten om de aanvalsgolven van SV 't Harde te onderscheppen.

In alle tumult kreeg SV 't Harde vlak voor tijd een vrije trap te nemen en leek de thuisploeg deze wedstrijd met een rake kopbal alsnog te winnen, maar tot ieders opluchting werd dit doelpunt wegens vermeend buitenspel afgekeurd en kwam Reaal met de schrik vrij.

Nordin Hettinga liet zich het kaas van zijn brood eten. Er leek geen eind aan deze wedstrijd te komen die een eeuwigheid leek te duren en letterlijk veel vergde van de diehard supporters.

Deze rommelige wedstrijd deed soms pijn aan je ogen en haalde het bloed onder je nagels vandaan, maar de spanning vergoedde veel. Eindstand 0-0.