Greetje Stoop

Vijf maal goud voor Zuiderzeezwemmers tijdens tweede deel GK

Ook tweede weekend Gelderse Kampioenschappen is uitstekend verlopen voor de Zuiderzeezwemmers uit Dronten, zij wisten dan ook heel knap hun vierde positie in het medaille klassement te behouden. Er werden nog eens tien podium plaatsen verovert, met vijf hiervan werden Kampioenschaptitels binnen gehaald, twee voor Danique Stoop, één voor Lotte Klaver, één voor Jesper Dinger en één voor het meisjes junioren estafette team met Wendy Kasteel, Myrthe Dam, Suzanne Vesseur en Lotte Klaver.

Tien podium plaatsen

Kring Gelderland is een groot district, wat beschikt over hele grote clubs met fantastische faciliteiten. Vele talenten kunnen zich hier optimaal ontwikkelen, dit alles zorgt voor een hoog niveau. Als je je daar als dorps vereniging tussen kan plaatsen, weet je dat je goed bezig bent met elkaar. Uiteraard is dat ook te zien aan de enorme hoeveelheid persoonlijke records die er weer werden gezwommen, ondanks de pittige programma’s die afgewerkt moesten worden. Tien maal mochten zwemmers van de Drontense vereniging het podium beklimmen dit weekend. Kampioenschapstitels werden er veroverd door Danique Stoop op de 50m vlinder, die ze won met ruime voorsprong in een tijd van 27.62 en op de 100m vrij in een tijd van 58.52. Jesper Dinger werd kampioen op de 100m schoolslag in een prachtige race die een geweldig pr opleverde van 1.19.48 en Lotte Klaver pakte de titel op de 100m vrij, waar ze een prachtig pr van 1.00.17 liet noteren. BRONS ging er naar Danique Stoop op de 50m school na een super spannende race waar ze aantikte in een tijd van 33.83, drie tiende achter de nummer 1 en 2 en Ilmar Stoop die aan het einde van twee pittige weekenden een pr zwom op de 200m vlinder in 2.24.98.

Beker voor Lotte Klaver

Voor het Meisjes Junioren team met Wendy Kasteel, Myrthe Dam, Suzanne Vesseur en Lotte Klaver was er goud op de 2x200m vrij (9.46.26) en brons op de 4x100m vrijeslag (4.21.31). Start zwemster Wendy Kasteel wist op beide afstanden twee mooie pr’s te laten registreren in respectievelijk 2.28.30 en 1.06.73. Ook de dames 4x200m vrij met Danique Stoop, Dagmar Kruik, Lisanne Andeweg en Cynthia Smit en wisten brons te winnen in 8.59.37, na een super spannende race, waarin ze een halve seconde tekort kwamen voor het zilver. Door de dames 4x100m vrij met Cynthia Smit, Gaby Zittersteijn, Dagmar Kruik en Danique Stoop werd een prachtige tijd van 4.01.16 neergezet, eveneens goed voor het brons. De kampioenschappen werden afgesloten met het uitreiken van de bekers voor de beste Fina punten prestaties in de diverse leeftijd categorieën, Lotte Klaver won de beker in de categorie meisjes junioren 3 en 4, met haar tijd op de 50m vrijeslag (27.23), bij de senioren dames werd Danique Stoop tweede met haar tijd van 27.62 op de 50m vlinder.

Wederom een super geslaagd weekend dus, waarin ook nog eens weer aardig wat zwemmers een oorkonde kregen uitgereikt, omdat ze bij de beste 6 eindigden in de diverse klassementen. Carlijn Boltendorp werd 5e op de 100m vrij en 6e op de 50m vl in een pr. Lotte Klaver werd 6e op de 200m vrij en 5e op de 50m vlinder, ze behaalde heel netjes een 4e plaats met pr op de 100m rug in 1.09.97. Ilmar Stoop wist 6e te worden op de 400m vrij. Jesper Dinger werd 6e op de 400m vrij en de 200m wissel in prachtige persoonlijke verbeteringen en 5e op de 100m wissel eveneens in een mooi pr. Danique Stoop 5e op de 100m rug en 4e op de 200m vrij in 2.11.92 en Myrthe Dam werd 4e op de 400m wissel in een prachtig pr van 5.52.18 Tot slot was er een 5e plaats voor het gemengde team op de 4x50m wisselslag met Gaby Zittersteijn, Jarick, Danique en Ilmar Stoop, die een bijzonder spannende strijd leverden met de nummers 3 en 4, waarbij ze net iets tekort kwamen.

De balans opmakend van een super geslaagd kampioenschap voor de Zuiderzeezwemmers na 4 dagen strijden om mooie persoonlijke tijden en titels, komen we op 16 individuele medailles, waarvan 9 maal goud, 4 maal zilver en 5 maal brons. De estafette teams wisten 6 medailles binnen te hengelen waarvan 1 maal goud en 5 maal brons. Samen goed voor een prachtige 4e plaats in de medaillespiegel, waarin 39 verenigingen waren opgenomen. Tot slot verliet Lotte Klaver het strijd toneel met een prachtige beker voor de hoogste Fina punten score, met haar prestatie op de 50m vrij.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden