Ryan Nijboer
Ryan Nijboer

Ryan Nijboer doet in Alphen aan den Rijn een gooi naar de vacante Nederlandse tennistitel

Sport

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ryan Nijboer uit Dronten is één van de deelnemers aan de Nederlandse kampioenschappen tennis, die van zaterdag 14 tot en met zondag 22 december worden gehouden in tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn.

De afgelopen weken speelde Ryan Nijboer twee toernooien in Egypte en eentje in Griekenland. In Egypte werd hij eerst door Karim-Mohamed Maamoun (Egypte) uitgeschakeld in de kwartfinale en vervolgens door Lucas Hellfritsch (Duitsland) in de halve finale. In Griekenland ging het in de eerste ronde al mis. Simon Carr (Ierland) won met 6-2 en 6-2.

Tijdens het toernooi in Alphen aan den Rijn wordt er gestreden om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel, inclusief het rolstoeltennis.

In het herenenkelspel voert de kersverse Davis Cupspeler Botic van de Zandschulp de deelnemerslijst aan, gevolgd door Tim van Rijthoven. Daarnaast doen jongelingen Jesper de Jong en Ryan Nijboer een gooi naar de titel.

Nieuwe kampioen

In ieder geval wordt er dit jaar een nieuwe winnaar gekroond. Regerend Nederlands kampioen Scott Griekspoor is er namelijk niet bij. De 28-jarige speler uit Nieuw-Vennep kondigde onlangs zijn afscheid als professional aan.

Zaterdag 14 en zondag 15 december wordt het kwalificatietoernooi gespeeld. Vanaf maandag 16 december start het hoofdtoernooi. De tennisbond heeft tal van activiteiten georganiseerd naast de baan. Daaronder activiteiten voor de kinderen en de NK tennisquiz.