Jodi de Boer en Hans Engelvaart.
Jodi de Boer en Hans Engelvaart. archieffoto

Jodi de Boer scoort zijn honderdste goal in eerste elftal van Asv Dronten

Sport

DRONTEN - Met zijn twee doelpunten in de thuiswedstrijd tegen De Merino’s uit Veenendaal tikte Jodi de Boer als derde spelers in de historie van Asv Dronten de honderd goals aan. Slechts twee spelers gingen hem voor: Gerrit de Vogel in de jaren zestig en zeventig en Joany Arscherl in de jaren rond de eeuwwisseling.

Archivaris Hans Engelvaart voegt eraan toe dat het preciese aantal doelpunten van de thans nog steeds actieve De Vogel (nu bij klussenclub) niet bekend is: ,,Omdat men toen nog niet exact de doelpunten registreerde kwam hij uit op rond de 250.” Van Joany Ascherl is wel het precieze aantal bekent, namelijk 259 in 358 wedstrijden. Zijn productie in zestien seizoenen leverde hem de titel ‘topscorer aller tijden’ op.

Jodi de Boer debuteerde in 2012 in het eerste elftal en had zijn topjaar in de tweede klasse in het seizoen 2013/‘14 met 31 goals. Het gaat om doelpunten in officiële wedstrijden zoals de competitie, de nacompetitie en de beker. In totaal speelde Jodi 223 wedstrijden.

Asv Dronten - De Merino's 3-3