VIDEO | Kritische trainer Wim Schaap past onvoldoende bij huidige status van Asv Dronten

Sport

DRONTEN - „We moeten concluderen dat Wim Schaap op dit moment mogelijk onvoldoende past bij de huidige status van de club.” Dat schrijft het bestuur van Asv Dronten in een reactie op de kritiek van de huidige hoofdtrainer. Zijn bedenkingen hebben ertoe geleid dat Schaap na dit seizoen afscheid neemt van de tweedeklasser.

Wim Schaap liet vorige week weten dat hij de komende zomer stopt bij Asv Dronten. Gevraagd naar een toelichting zei hij zaterdag, na afloop van de 3-3 tegen De Merino’s, dat de randzaken wat hem betreft te amateuristisch worden geregeld (zie video). Ook vindt hij dat hij onvoldoende wordt betrokken bij de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Schaap mist de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren naar de eerste klasse.

Overgangsjaar

Gevraagd naar een reactie meldt bestuurslid technische zaken Dimitri van der Pouw: „Het klopt dat er een aantal zaken (zoals de kleding) niet soepel is verlopen. In mijn optiek zitten we in een overgangsjaar. Waar eerder een relatief klein bestuur moest roeien met de riemen die het had, kunnen we nu weer met een voltallig bestuur opereren (bezetting op elke portefeuille) en langzaam weer gaan bouwen.”

„We willen een eerste team met een herkenbaar Drontens gezicht, waar we vooral de jeugd kansen willen geven. Dit betekent nog meer investeren in de jeugd (onder andere opzet voetbalacademie en lokaal jeugdcertificaat zijn voorbeelden hiervan).”

We zitten in een proces

„Let wel: we zitten in een proces met elkaar. Keulen en Aken zijn ook niet in één dag gebouwd. De jeugdopleiding zit prima in mekaar, de businessclub is nieuw leven ingeblazen en er is een grote club vrijwilligers die veel tijd en energie steken om de club samen met ons naar een hoger niveau te tillen.

„Wij willen terug naar de eerste klasse, maar wel volgens een geleidelijk en gecontroleerd proces. Dus niet incidenteel, maar structureel en volgens een gedegen en professioneel beleid. We willen de club financieel gezond houden en tegelijkertijd investeren in de toekomst.”

„Dit is lastig voor een trainer die bij clubs van hoger niveau heeft gecoacht. Hier is vaak al een stevig fundament aanwezig en een rijke historie aan grote sponsoren. We moeten concluderen dat Wim Schaap op dit moment mogelijk onvoldoende past bij de huidige status van de club.”

Jonge ambitieuze trainer

„We zoeken om die reden een jonge ambitieuze trainer die gelooft in het proces wat we in gang hebben gezet en met ons mee wil groeien. De toekomstige trainer moet een belangrijke verbinder zijn tussen onze jeugd en het eerste elftal.”

Gevraagd of het bestuur het seizoen wil afmaken met Schaap zegt Van der Pouw: „We zijn tevreden met de prestaties van het eerste elftal. De intentie is dan ook om het seizoen 2019/‘20 met de huidige trainer af te maken.” Hij voegt eraan toe: „Overigens was Wim Schaap bij zijn aanstelling op de hoogte van de omstandigheden.”

Asv Dronten - De Merino’s 3-3

DeDrontenaar.nl

.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden