Zilver en brons voor Lotte Klaver op NJJK in Eindhoven

Het afgelopen weekend van 5 t/m 8 december, werd in Eindhoven gestreden om de NK titels voor junioren en jeugd zwemmers. Lotte Klaver was er weer bij, ze had zich op 6 afstanden weten te plaatsen en verscheen op 5 aan de start. Lotte wist zich op de 50m rug en vrijeslag als één van de jongsten in haar categorie heel knap naar het podium te zwemmen.

Medailles voor Zuiderzeezwemster

Lotte KLaver (geb. 2006) die op 5 afstanden startte op de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen korte baan 2019, verscheen in Eindhoven 3 dagen aan de start. Prachtige prestaties heeft ze neergezet in de categorie junioren 3 en 4, waarin de meisjes geboren in 2005 en 2006 uitkomen. De net 13 jarige Zuiderzeezwemster doet al tijden niet anders dan persoonlijke tijden verbeteren en ook nu wist ze weer tijden aan te scherpen. Toch is het een hele uitdaging om ineens op kampioenschappen te moeten strijden tegen junioren die zomaar 1 tot bijna 2 jaar ouder kunnen zijn. Een nieuwe regel dit seizoen door de KNZB ingevoerd. Het zal zijn voordelen hebben, zo deed ze dan ook haar uiterste best om goede prestaties neer te zetten en zich zo hoog mogelijk tussen de oudere junioren te nestelen in de diverse klassementen.

Lotte begon op de vrijdag met de 100m rugslag, waarop ze een pr zwom in een tijd van 1.09.80 wat haar een 14e plaats opleverde. Op de zaterdag moest er gesprint worden en dat pakte super goed uit in een pr zwom ze zich op de 50m rug naar het zilver in een tijd van 30.62, een geweldig mooie prestatie en of het niet op kon, zwom ze zich niet lang daarna op de 50m vrij met een derde tijd naar de finale, die in het middag programma gezwommen moesten worden. In deze finale wist ze weer de derde tijd neer te zetten en zwom ze zich in een prachtige tijd van 27.12 naar het brons. Op de zondag startte ze op de 100m vrijeslag met als doel de finale te halen en ook dat lukte, met een vierde tijd van 1.00.25 wist ze zich te plaatsen. Bijzonder kort na de vrijeslag verscheen ze aan de start van de 50m vlinder, hier wist ze haar pr zo goed als te evenaren met een tijd van 31.14, hiermee werd ze 16e. Tijdens de finale in het middag programma kwam ze helaas net te kort voor het podium en moest ze genoegen nemen met een 6e plaats en een tijd van 1.00.73, overigens een prima prestatie na zo’n spannend en zwaar weekend. In het ARENA klassement meisjes junioren 3 en 4 behaalde ze een gedeelde 6e plaats met haar medaille punten (3).

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden