Assistent-trainer Marc Rijneveld
Assistent-trainer Marc Rijneveld © Ringfoto Doornbos

Kansloze nederlaag Asv Dronten bij Unicum: „Het is op het moment gewoon kwakkelen”

LELYSTAD - Het was gisteren eenrichtingsverkeer op sportpark Schouw in Lelystad. Kampioenskandidaat Unicum was simpelweg te goed voor het bezoekende Asv Dronten en won met 2-0. „Een kansloze wedstrijd”, zo vat assistent-trainer Marc Rijneveld de middag samen.

Naast de al bekende blessures viel Bas Maljaars bij Asv Dronten in de warming-up geblesseerd uit. „We hadden vier jongens uit de Onder 19 mee, want er waren ook nog eens drie jongens die met pijnstillers speelden”, voegt Rijneveld eraan toe. Ook hoofdtrainer Wim Schaap was in verband met privé-omstandigheden niet van de partij.

Fantastische keeper

Unicum heeft een geroutineerde ploeg en Asv Dronten slaagde er niet om in de bal lang in bezit te houden. Daardoor werden er ook geen kansen gecreëerd. „We hadden het aan onze fantastische keeper te danken dat het tot aan de rust 0-0 bleef”, zag Rijneveld.

Ook na de rust verrichtte Alex Bindenga enkele prachtige reddingen. Het stond toen echter al 1-0, want meteen na de pauze sloeg Cees Toet namens Unicum toe. „Je weet dat-ie op een gegeven moment valt, maar het is natuurlijk wel vervelend als dat meteen na de rust gebeurt”, treurde de assistent-trainer. In de 73ste minuut bepaalde dezelfde Toet de eindstand op 2-0.

Willem Jelle Bos werd in de slotfase met een brancard van het veld gedragen in verband met nekklachten. Die blessure bleek gelukkig mee te vallen.

Komt als geroepen

„De winterstop komt als geroepen”, zegt Marc Rijneveld over de situatie bij Asv Dronten. Hij hoopt dat er in januari weer enkele geblesseerde spelers kunnen aansluiten.

Overigens staart de club zich niet blind op het feit dat er in de laatste vier wedstrijden slechts twee puntjes werden gepakt: „We wisten dat we ons na de goede serie aan het begin van het seizoen niet rijk moesten rekenen. Aan de andere kant: we hadden in die vier wedstrijden tegen de bovenste ploegen eigenlijk wel wat meer dan twee punten mogen pakken.”

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 5 uur geleden