Zes podiumplaatsen voor Zuiderzeezwemmers

Na het opmaken van het algemene klassement van het KNZB circuit in Kampen wisten zes Zuiderzeezwemmers podium plaatsen te bereiken. Bij de junioren 1 en 2 won Jesper Dinger zilver en Thijs Fintelman brons, voor Carlijn Boltendal was er zilver bij de meisjes junioren 1 en 2. Yarnick Jungeling en Ylène Zondervan wonnen goud bij de Minioren 2 en Levi Groothuis won het goud bij de minioren3 en4.

Grootste verbetering voor Daniël van Dijk Minioren en Junioren van de Zuiderzeezwemmers, hebben deelgenomen aan deel 2 van het KNZB circuit. 15 Zwemmers van de Drontense club verschenen aan de start in het zwembad van Kampen en namen het op tegen de zwemmers van de club’s uit Kampen, Apeldoorn, Genemuiden, Zwolle, Emmeloord en Zwartsluis. Er werd enorm gemotiveerd gestreden om de beste plaatsen, om zo in het algemeen klassement een medaille te bemachtigen. Er werden 16 geweldige persoonlijke records gezwommen en de grootste verbetering was voor Daniël van Dijk op de 200m vrijeslag waar hij zijn tijd met 41 seconden verbeterde naar 3.03.96.

Prachtige prestaties Tijdens het eerste programma voor de jongste zwemmers die allemaal een techniek challenges mochten uitvoeren was het meteen raak voor de zwemmers van ZZZ , zij legden in drie van de vier leeftijd categorieën bij de minioren 2-3 en 4 beslag op de 1e plaats, Ylène Zondervan (M2) won de 25m rugslag in 24.07, Yarnick Jungeling (M2) in 24.41 en Levi Groothuis M3-4)in 21.05. Op de 200m vrijeslag jongens junioren 1 en 2 werden enorme persoonlijke records gezwommen Bert Hagting (J1) verbeterde zijn tijd met maar liefst 26 seconden naar 3.01.37, Collard Jungeling (J1) zwom ook een prachtig pr, hij verbeterde zijn tijd met ruim 21 seconden (2.43.00) en Jesper Dinger (J2) zwom zich in 2.28.94 naar een mooie 3e plaats. Bij de meisjes werd in deze leeftijd categorie 100m rug gezwommen Carlijn Boltendal (J2) werd hier 2e in een pr van 1.18.38 en Licianne Jungeling (J1) wist haar tijd met 5,5 seconde te verbeteren naar 1.27.38. Vervolgens was het weer de beurt aan de jongsten die deze ronde een vol programma hadden, voor de jongens stond de 100m school op het programma, Yarnick Jungeling wist hiermee zijn eerste 100m school te winnen in een nieuwe tijd van 2.09.45 en Levi Groothuis werd in zijn leeftijd categorie 2e in een tijd van 1.56.41 in een prachtig pr van 8 seconden. Voor Ylène Zondervan stond voor het eerst een 100m vrijeslag op het programma, waarop ze 1e wist te worden, in een nieuwe tijd van 1.57.00. Bij de meisjes Minioren 5 was de hoogste klassering voor Sterra Fintelman die een nieuwe tijd van 1.56.11 liet noteren.

Na de pauze mochten de oudste jongens weer hun best gaan doen op de 100m schoolslag. Deze werd na een spannende race gewonnen door Jesper Dinger in een tijd van 1.21.48 en heel verrassend wist Thijs Fintelman (J2) zich in een prachtig uitgevoerde en sterke race met een pr van ruim 8 seconden en een tijd van 1.25.90 naar een 3e tijd te zwemmen. Daniël van Dijk (J1) wist heel knap zijn tijd hier met ruim 15 seconden aan te scherpen naar 1.44.61. Voor de meisjes stond een 200m school op het programma ook die verliep geweldig, Carlijn Boltendal zwom een heel sterke race en kwam net tekort voor de overwinning maar kon super tevreden zijn met een 2e plaats en een pr van 10 seconden in een tijd van 3.07.51. Op de 100m wissel wist Yarnick Jungeling als enige in zijn categorie, zonder diskwalificatie de afstand af te leggen, hiermee won hij in een mooie nieuwe tijd van 2.14.35. Levi Groothuis werd in zijn categorie net 4e in een prachtig pr van 1.44.67. Ylène Zondervan zwom een geweldige race op haar eerste 100m rugslag en tikte aan in een prachtige tijd van 1.52.34.

Op de techniek challenges aan het einde van de wedstrijd, waar de zwemmers 25m BC met goede vlinderkick onder water fase moesten zwemmen, deden de Zuiderzeezwemmers het ook heel erg netjes. Carlijn Boltendal en Thijs Fintelman werden 2e in de oudste leeftijd categorie in respectievelijk 15.85 en 14.49, bij de jongsten werd Yarnick Jungeling 2e in 24.00 en Ylène Zondervan 1e in 25.04. Voor Levi Groothuis was er in zijn categorie een 2e plaats in 19.93.

Overige persoonlijke records Sterra Fintelman zwom als start zwemster in de 4x50m estafette een mooi pr op haar 50m vrijeslag in een tijd van 49.45, voor broer Thijs was er een pr op de 200m vrijeslag (2.38.35). Bert Hagting verbeterde zijn school (1.41.45), Collard Jungeling zwom een pr op zijn 100m school (1.29.00), zus Licianne zette een prachtige nieuwe tijd op de klok op haar 200m school (3.45.40) en voor Tibeau Sijtsma waren er twee prachtige persoonlijke records op de 200m vrij in 3.14.66 en op de 100m school in 1.52.47. Helaas had Luc Smits pech, hij zwom een prachtig pr op de 100m school, maar werd gediskwalificeerd. Het was weer een super geslaagde wedstrijd, de bonus voor gemotiveerd trainen in een gezellige, sportieve sfeer.