Mitchel Venverloo
Mitchel Venverloo © Ar Nieuwland

Swift’64 ligt na 7-2 nederlaag tegen SVZW uit de beker: „Twee prachtige goals gescoord”

WIERDEN - Derdeklasser Swift’64 heeft voor de beker na een 4-0 ruststand met 7-2 verloren van SVZW, koploper in de eerste klasse. Ondanks de zeven tegengoals was trainer Arjan ten Hove te spreken over met name de tweede helft: „Toen was het voetballend goed en hebben we twee prachtige goals gescoord.”

De ploeg uit Swifterbant sloot de eerste competitiehelft af met drie overwinningen en heeft inmiddels ook de meeste geblesseerden weer terug. Thim Verhoeven deed in de laatste wedstrijd voor de winterstop alweer mee en is nu volledig inzetbaar. Hetzelfde geldt voor Florijn Diepstraten en Mark Veldman, terwijl ook Leon Snijders in Wierden weer aansloot.

Oeps…

Tom Roskam had in de allereerste minuut de 0-1 op zijn schoen, maar miste alleen voor de keeper. Een minuut later lag aan de overkant de 1-0 er in. „En als het dan in de elfde minuut 2-0 staat, denk je toch: oeps… wat moet dat worden?”, aldus trainer Ten Hove.

Swift herstelde zich echter en beperkte de schade tot 4-0 bij rust. Na de pauze maakte Mitchel Venverloo de 4-1. Na twee goals van SWVZ kwam de tweede goal op naam van A-junior Stan van Elp, die de rest van het seizoen deel uitmaakt van de hoofdmacht. Florijn Diepstraten legde terug en de jongeling joeg de bal in de kruising. De thuisploeg bepaalde de eindstand op 7-2.

Keihard afgestraft

Arjan ten Hove had goed voetbal gezien in de tweede helft, maar zag ook nogal wat tegengoals door persoonlijke fouten. „Maar ja, ook dat hoort bij voetbal. En als je tegen een eersteklasser speelt, weet je dat zulke fouten keihard worden afgestraft.”