BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS wint op eigen veld van Hulshorst, Swift '64 gaat onderuit tegen VIOS

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Hulshorst ternauwernood gewonnen. De Biddinghuizenaren hadden lang nodig om de opponent over de knie te leggen, maar slaagden daar uiteindelijk wel in: 3-1. Swift '64 verloor met 1-0 van VIOS Vaassen.

BAS had alle moeite met Hulshorst. De thuisploeg had veelvuldig de bal, maar moest toch toezien hoe de gasten op voorsprong kwamen. De Biddinghuizenaren kwamen voor de rust echter wel weer langszij. Mike Geres bracht BAS op 1-1, maar na de rust bleef een vervolg lang uit. Hoe verder in de wedstrijd, hoe meer BAS ging drukken, maar toch strandden vele aanvallen rond het strafschopgebied.

De bevrijdende 2-1 kwam dan ook niet per se voort uit een vlotlopende aanval. Rick Aernaudts ving op een meter of twintig een afvallende bal op en met zijn linkervoet bracht hij BAS op voorsprong. Hulshorst gooide daarna alles op de aanval, maar moest toezien hoe de Biddinghuizenaren de wedstrijd beslisten. Stefan Tolhoek mocht, na een overtreding op Patrick Woud, aanleggen voor een penalty en zette de eindstand op 3-1.

Swift '64 verliest in Vaassen

Swift '64 had zaterdag goede zaken kunnen doen in de strijd om een periodetitel, maar moest haar meerdere erkennen in VIOS Vaassen. De bezoekers lieten het na om te scoren, waardoor de thuisploeg aan één doelpunt genoeg had voor een overwinning. Die viel tien minuten na rust en kwam op naam van Dennis de Jong: 1-0.