Burak Yargan (trainer Reaal Dronten)
Burak Yargan (trainer Reaal Dronten) ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten geeft het in eerste kwartier helemaal weg en verliest van SEH

DRONTEN - Reaal Dronten is zaterdag met 1-3 onderuit gegaan tegen SEH. De Drontenaren keken na een kwartier al tegen een 0-2 achterstand aan.

Het blijft aanmodderen voor Reaal, want ook tegen SEH lukte het niet om tot een goed resultaat te komen. Dat was eigenlijk na een kwartier al wel duidelijk, want op dat moment stonden de gasten al met 0-2 voor. Davy Bax was na elf minuten goed voor de openingstreffer en drie minuten later lag de volgende al in het mandje. Vanaf randje zestien schoot Harmen van Oene raak, waardoor Reaal voor een haast onmogelijke klus stond.

Dat bleek ook wel, want na de rust werd het zelfs 0-3. Remco Drenth deed daarna nog wel iets terug, maar echt tot een comeback kwam het niet. Zo ging Reaal voor de zevende keer dit seizoen onderuit en raken de bovenliggende ploegen uit het vizier.

Verslag van Reaal Dronten

Geschreven door Klaas Huisman

Een machteloos Reaal Dronten gaat in een teleurstellende wedstrijd met 1-3 onderuit tegen SEH Heerde.

Ondanks een veelbelovende en hoopgevende beginfase stonden de Reaalisten binnen een kwartier op een 0-2 achterstand.

Daarna probeerden de rood zwarten uit alle macht terug te komen, maar oogde het spel flets, rommelig, doorzichtig en voorspelbaar.

De kansen waren letterlijk op 1 hand te tellen en direct na rust kregen de Reaalisten opnieuw de deksel op hun neus.

Na de 1-3 aansluitingstreffer gloorde er weer een beetje hoop aan de horizon, maar dit bleek al snel ijdele hoop te zijn want het slotoffensief bleef uit en mocht niet meer baten.

Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse D.

Trainer Burak Yargan kon deze wedstrijd geen beroep doen op de geschorste spelers Nordin Hettinga, Branko Huiberts en King Accaci.

Verdediger Emre Un kampt nog steeds met een hamstring blessure terwijl tot overmaat van ramp tijdens de warming up ook nog eens Mark de Ridder uitviel.

Het rood zwarte boegbeeld heeft gekneusde ribben en zal enkele weken uit de roulatie zijn.

Onze hoofdtrainer voelde zich niet helemaal fit en liet zijn assistent Martin Vredenburg vandaag de coaching doen.

Bij Reaal stond doelman Patrick van de Waterlaat tussen de palen.

Het centrale verdedigingsduo Stefan Wermers en Daan Boutkan werd geflankeerd door de beide backs Jay Vahl en Jasper Vogelzang.

Op het middenveld moesten Jeffrey van den Brakel, de nieuwe nummer tien Jelle Zaal en Adil Elmorabit de linies bij elkaar houden.

In de frontlinie gingen Giovanni Wegman, spits Danny Mol en Remco Drenth op zoek naar de doelpunten.

In de tweede helft zouden ook nog Nick Halfwerk, Thomas Bremer en Luc de Ridder in actie komen.

In de beginfase doken Remco Drenth, Danny Mol en Jelle Zaal dreigend op en werd een inzet van Remco Drenth ternauwernood geblokt.

Een bekeken dieptepass van Stefan Wermers op Jelle Zaal werd fraai gepareerd door de doelman van SEH Heerde.

Er was ook nog een misverstand tussen deze doelman en zijn verdediger, maar niemand van Reaal kon hiervan profiteren.

De Reaalisten kregen nog twee corners te nemen die niets zouden opleveren.

Aan de andere kant waren er een paar plaagstootjes en speldenprikjes van SEH Heerde te zien die in de 10e minuut op voorsprong kwamen.

Met een splijtende dieptepass stuurde Jeremy van Beek de grillige aanvaller Davy Bax op avontuur.

De Heerdenaar glipte op volle snelheid door de Reaal verdediging om vervolgens met een bekeken diagonale schuiver in de verre hoek ook doelman Patrick van de Waterlaat te passeren voor de snelle 0-1 voorsprong voor SEH Heerde.

In de 15e minuut was het opnieuw raak toen SEH topscorer Harmen van Oene vanaf randje strafschopgebied mocht aanleggen.

Met een fraaie boogbal in de bovenhoek verschalkte Harmen van Oene onze doelman Patrick van de Waterlaat voor de 0-2 voorsprong voor SEH Heerde.

Vanaf dit moment probeerde Reaal Dronten uit alle macht terug te komen, maar het team oogde slordig en machteloos.

De passing was voorspelbaar en doorzichtig en er werden bijna geen kansen meer gecreeerd.

Een schot van Remco Drenth zeilde over terwijl even later Jay Vahl de Veluwse doelman op zijn weg vond.

Hier moesten de trouwe supporters het mee doen terwijl ook SEH niet meer gevaarlijk werd.

Met een 0-2 achterstand gingen we rusten.

In de rust was Jeffrey van den Brakel in de kleedkamer achter gebleven en was Nick Halfwerk voor hem in de ploeg gekomen.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de 0-3 lag ook al in de touwen.

Hier ging geklungel in de Drontense verdediging aan vooraf waardoor Sven Veldhuis kon profiteren door met een strakke schuiver de 0-3 aan te tekenen.

Meteen vanaf de aftrap had Reaal zijn antwoord klaar en gloorde er weer een beetje hoop aan de horizon.

Een voorzet van Danny Mol werd door Remco Drenth tegen de touwen geschoten voor de 1-3 aansluitingstreffer in de 48e minuut.

Heel even leken de Reaalisten zich weer te herpakken en doken Giovanni Wegman en Jelle Zaal gevaarlijk op.

Een inzet van Giovanni Wegman werd ternauwernood van de doellijn gehaald waarna diens rebound op het nippertje werd weggewerkt.

Een vrije trap van Nick Halfwerk werd door iedereen gemist waarna ook SEH zich weer voorin lieten zien.

De Heerdenaren kregen via Harmen van Oene en Jeremy van de Beek goede kansen, maar hadden het vizier ook niet meer op scherp staan.

In de slotfase kwamen bij Reaal stormram Thomas Bremer en breekijzer Luc de Ridder nog voor de moegestreden Jay Vahl en Jasper Vogelzang binnen de lijnen, maar het mocht allemaal niet meer baten.

Een machteloos flets en onthutsend Reaal Dronten gaat kansloos met 1-3 onderuit en blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen.

We hebben daarom vandaag geen man of the match!

Volgende week speelt Reaal een uitwedstrijd bij VEVO Veessen.

De Veessenaren gingen vandaag met 3-1 onderuit bij SV Zalk.

Deze wedstrijd begint volgende week zaterdag 8 Februari om 14:30 uur aan de Veesserenk weg te Veessen.