Age-Jan Schrijer
Age-Jan Schrijer ©maartenheijenk.nl

Dronterland Survivalrun één van de geschrapte evenementen: „Is een verschrikking”

Sport

DRONTEN - Age-Jan Schrijer heeft hij zojuist van het kabinet te horen gekregen dat de Dronterland Survivalrun dit jaar niet doorgaat. De voorzitter van het sportevenement beseft echter dat er mensen zijn die veel ernstiger zorgen hebben: „Wat ons op dit moment overkomt is een verschrikking.”

De aangescherpte maatregelen van het kabinet betekenen vrijwel zeker het einde van het sportseizoen. Evenementen op Koningsdag, 4 mei en Bevrijdingsdag moeten worden geschrapt. In de gemeente Dronten gaan grote evenementen als Brocante in de Polder (13 april), de Dronterland Survivalrun (17 mei) en Opwekking (29 mei tot en met 1 juni) niet door.

„We hadden voor deze week een vergadering gepland om een besluit te nemen over wel of niet doorgaan”, zegt Age-Jan Schrijer over de survivalrun, „Dat besluit is nu door het kabinet voor ons genomen en dat besluit is helder.”

Doorschuiven

„Voor ons betekent het dat we een ontzettende hoop voorbereidend werk doorschuiven naar volgend jaar”, vervolgt de voorzitter. Er is geen mogelijkheid om de survivalrun later dit jaar alsnog te houden, „Daarvoor is geen ruimte op de wedstrijdkalender.”

De organisatie van de Dronterland Survivalrun zat goed op schema als het ging om de aantallen deelnemers en vrijwilligers. „En die mensen gaan we nu allemaal netjes informeren en bedanken”, aldus Schrijer.

Coronavirus