Ed Visch en Arie van der Graaf heropenen de baan.
Ed Visch en Arie van der Graaf heropenen de baan. Hans de Jongh

Golfclub ging met fikse tegenzin dicht en is blij met heropening: „Je kunt de wei in”

Sport

DRONTEN - „We zijn er allemaal verschrikkelijk blij mee”, zegt secretaris Piet van der Sar van de Golfclub op de Golfresidentie over de heropening na de verplichte coronastop. Zelf kon hij niet wachten en heeft hij vanmorgen zijn hobby meteen weer opgepakt: „Ik had er trek in, een paar keer per week golfen is voor mij een standaardritueel. De afgelopen weken heb ik toch een beetje lopen rommelen van: wat zal ik nou eens gaan doen?”

De golfclub heeft met de bond en de gemeente een speciaal protocol afgesproken. „Normaal gesproken hebben wij nooit starttijden, je kunt niet reserveren. Nu is het verplicht om starttijden te boeken om te voorkomen dat de toeloop te groot wordt.”

Drukte viel mee

Vanmorgen liepen de golfers elkaar bepaald niet in de weg: „Het is hier nooit heel druk, zeker niet op de maandag. Vanochtend was het gevuld, maar het viel mee en alles is goed verlopen. Misschien kwam dat ook door de wind, alhoewel ik zelf net terugkom van achttien holes en ik vond het prima golfweer.”

Het bestuur gaat de komende periode kijken hoe lang dat registratiesysteem gehandhaafd moet blijven: „Zo gauw we het gevoel hebben dat de rust weerkeert, schaffen we dat weer af.”

Met tegenzin

Op de Golfresidentie had men al morrend toegegeven aan het golfverbod. Piet van der Sar: „Op het moment dat we moesten sluiten, was er hier tamelijk veel discussie. Als je met z’n tweeën de baan op gaat is het héél makkelijk om anderhalve meter afstand te houden. Er werd gezegd: we lopen hier in onze eigen tuin, of we nu een wandelingetje over de baan maken of een stokje en een balletje meenemen, wat maakt dat nou uit?”

Omdat alle golfbanen zich aan de regels moesten houden is ook de golfclub ‘met fikse tegenzin’ dichtgegaan: „Dus we zijn allemaal weer gelukkig dat we open zijn. Er zijn nog wel wat beperkingen, je mag bijvoorbeeld de vlag niet aanraken, maar je kunt de wei in, je kunt slaan, je kunt putten en wij zijn al lang blij.”