Het clubhuis op de Golfresidentie.
Het clubhuis op de Golfresidentie. ©maartenheijenk.nl

Voorzitter Golfclub treedt plotseling af: Liep te ver voor de muziek uit

Sport

DRONTEN - „Voorzitter George Gerritsen van Golfclub legt onverwacht functie neer”, meldt de vereniging van de Golfresidentie op haar website. Navraag leert dat Gerritsen te ver voor de muziek uitliep als het gaat om het meer toegankelijk maken van de golfbaan.

Gerritsen zegt desgevraagd dat de Golfclub de laatste jaren heel goed bezig is met het promoten van de woonomgeving en het golfen op de Golfresidentie: „En dan gaat het er vooral om dat het golfen voor iedereen en niet alleen voor de bewoners toegankelijk is. Daar liggen nog wel wat uitdagingen en wij hebben verschillende ideeën over hoe je daar mee om moet gaan. Misschien ben ik daar wat eigenwijs of te weinig flexibel in.”

Geen onenigheid

De oud-voorzitter haalt zijn schouders op over de onrust die er rond zijn opstappen is ontstaan „Er is geen strijd of onenigheid binnen het bestuur, we zitten alleen niet meer op één lijn.” Volgens hem stelt het niet zoveel voor: „En er zijn ongetwijfeld mensen die de voorzittersfunctie veel beter kunnen vervullen dan ik.”

Het overgebleven bestuur schrijft in een verklaring dat er ‘onoverbrugbare verschillen van inzicht zijn ontstaan over de manier waarop met een aantal zaken wordt omgegaan’. Secretaris Piet van der Sar vertelt dat de voorzitter toezeggingen aan de Vereniging van Eigenaren heeft gedaan, waar zijn medebestuursleden niet achter stonden. Hij wil verder niet te veel in detail treden: „Want het is een interne zaak.”

Snelheid

Volgens Gerritsen heeft het verschil van inzicht vooral met snelheid te maken: „Ik vind dat je soms wat meer mag doorpakken.” Liep hij in zijn streven naar verandering te ver voor de muziek uit? „Zo zou je het kunnen zeggen”, antwoordt Van der Sar, „Maar dàt werd hem nog niet eens zo kwalijk genomen. Het was meer dat hij daar niet genoeg over communiceerde.”

Het voorzitterschap wordt tot aan de ledenvergadering van november waargenomen door vice-voorzitter Jan Haasnoot.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden