Afbeelding
Flevonice

Geen NK veldloop vanwege hoge kosten en onzekere situatie Flevonice

Sport

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten had de Nederlandse kampioenschappen veldloop voor gemeenteambtenaren in 2021 toegewezen gekregen. De wedstrijd moest gehouden worden bij Flevonice. B en W hebben de afgelopen week besloten de aanwijzing terug te geven.

De editie van dit jaar zou in Wierden worden gehouden, maar is afgelast vanwege de coronacrisis. Omdat de Twentse gemeente al kosten had gemaakt, is besloten dat de hardloopwedstrijd daar nu in 2021 plaatsvindt.

Dronten zou dan doorschuiven naar 2022. Inmiddels constateert het gemeentebestuur echter dat Flevonice ‘grote financiële en economische problemen heeft’. Daardoor is het onduidelijk of het bedrijf in 2022 partner kan zijn voor dit evenement.

Hoge kosten

Een ander probleem zijn de kosten. B en W hadden al een ‘voorbereidingskrediet’ van 15.000 euro beschikbaar gesteld en verwachtte dat het in totaal 50.000 euro zou gaan kosten: „In deze tijden van herijkingen en extra kosten als gevolg van de Corona-crisis is dit uit financieel en moreel oogpunt niet uit te leggen aan de inwoners.”

Afbeelding
Bijna één op de tien jongeren in de gemeente Dronten krijgt jeugdzorg 12 uur geleden
4 mei in Dronten.
Wat is er zaterdag te doen? Gamefestival, voorouders, voetbal, dodenherdenking 12 uur geleden
Er is dit jaar geen stembureau in De Meerpaal.
Gemeente Dronten zoekt hulp op stembureaus bij Europese verkiezingen 13 uur geleden