Clubhuis Reaal Dronten
Clubhuis Reaal Dronten Ā©maartenheijenk.nl

Oefenvoetbal: tienklapper Reaal Dronten, zege voor asv Dronten

Sport

DRONTEN - De Drontense voetbalteams speelden zaterdag allemaal een oefenwedstrijd. Reaal Dronten haalde de dubbele cijfers, terwijl ook asv Dronten won. Swift'64 en BAS gingen onderuit.

Vierdeklasser Reaal Dronten ging op bezoek bij Muiderberg en liet daar geen spaan heel van de opponent. De thuisploeg kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar daarna waren de Drontenaren heer en meester. Bij rust was het al liefst 1-7 en de teller stokte na negentig minuten op tien treffers. Muiderberg deed nog tweemaal iets terug, waardoor het eindigde in 3-10.

Ook winst voor asv Dronten
Asv Dronten beleefde eveneens een doelpuntrijke middag, maar de goals werden iets beter verdeeld dan in Muiderberg. Tegen WVF kwam de tweedeklasser op 1-0 via Kevin van der Vlag, waarna Bob Breemhaar de score verdubbelde. WVF stelde daarna orde op zaken, kwam terug tot 2-2, maar toch ging de zege naar asv Dronten. Opnieuw Breemhaar werkte de bal binnen, waardoor zijn ploeg opnieuw met een zege van het veld stapte.

BAS en Swift gingen beide onderuit. De Biddinghuizenaren verloren, ondanks treffer van Mike Geres en Karst van Dijk, met 2-5 van Zwart Wit'63, terwijl Swift met 0-1 onderuit ging tegen Batavia'90. De ploeg van trainer Arjan ten Hove speelde een puike partij, maar het was niet voldoende om een nederlaag af te wenden.

Doelpuntenmakers Reaal

  • Nordin Hettinga
  • Adnane Ouahamid 3
  • Tarik Ibrahim
  • Remco Drenth
  • Jasper Vogelzang
  • Abdel Ouahamid
  • Nouredinne Hammouchi 2
De flyer van de politie.
Politie flyert in de buurt van Roggebotzand om vermiste Marc Jaskulski te vinden 15 uur geleden
Sporthallen 't Dok tijdens de coronaperiode.
Tien gebouwen gemeente Dronten gaan tegen de vlakte 22 uur geleden
Afbeelding
Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop poepte 23 uur geleden