Afbeelding
© Eelco Lindhout

NCK wielrennen vanuit centrum Dronten dit jaar naar Flevonice en Lelystad Airport

Sport

BIDDINGHUIZEN - De start en finish van de Nederlandse clubkampioenschappen (NCK) wielrennen is dit jaar niet in het centrum van Dronten. De traditionele afsluiting van het wielerseizoen is dit jaar bij Flevonice in Biddinghuizen.

De NCK zou aanvankelijk op de laatste zaterdag van september worden gehouden. Nadat het wielerseizoen door de coronamaatregelen lang heeft stilgelegen, is de wedstrijd door de KNWU één week naar achteren geschoven.

Vernieuwd parcours

De organisatie heeft gekozen voor een geheel vernieuwd parcours, dat traditiegetrouw weer volledig verkeersvrij wordt gemaakt. De start is op het terrein van Flevonice. Van daaruit gaat het parcours naar Lelystad Airport om weer te finishen in de buurt van Flevonice.

Er zijn vier categorieën, die afstanden rijden variërend van 12 tot 48 kilometer. De organisatie rekent op meer dan duizend deelnemers.

Bedrijven

Onderdeel van de wedstrijd is het officieuze Nederlandse kampioenschap tijdrijden voor bedrijven. Ieder bedrijf kan zich hiervoor inschrijven met teams van maximaal zes renners.

Dit door TD Sportswear uit Dronten georganiseerde NK wordt voor de zesde keer gehouden. Door de coronamaatregelen is er dit jaar voor de deelnemers geen VIP-ruimte.

Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 22 uur geleden
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 23 uur geleden