Andy Houtkamp
Andy Houtkamp .

Andy snijdt hout | Sport in Dronten (2)

Sport

(Door Andy Houtkamp)

In de vorige editie van deze fraaie krant heb ik het gehad over top- en breedtesport in Dronten. Meteen kreeg ik twee leuke reacties en verzoeken om te praten. Helaas nog niet van de gemeente, maar wel van twee mensen die hun strepen al verdiend hebben in de sport. Hans Gootjes en Henny Solleveld waren zeer geïnteresseerd om een keer van gedachten te wisselen.

Hans Gootjes is de bevlogen ex-turncoach, ex-voorzitter van de atletiekvereniging, etcetera, etcetera. Wat ontzettend jammer dat de Memorial Saskia’s Seven door het vervelende Coronavirus niet door kan gaan. En ook kwam er een leuke reactie van Hans Solleveld, een ervaren fysiotherapeut die veel met topsporters te maken heeft en ook sinds heel kort in Dronten woont.

Met ons drieën kwamen we al heel snel tot de conclusie dat er veel mogelijkheden zijn op sportgebied in Dronten. Dat het eigenlijk nog onontgonnen gebied is. Is de mooie uitdrukking niet: een gezonde geest in een gezond lichaam?

Hoe mooi zou het zijn als we in Dronten de handen ineen zouden kunnen slaan en een mooi plan voor de sporttoekomst van deze jonge gemeente kunnen maken. In gedachten zie ik al voor mij dat we het NK 10 kilometer atletiek gaan krijgen. Of op wielrengebied een leuke wedstrijd organiseren. Zeilwedstrijden op het Ketelmeer en vult u zelf maar in. Mogelijkheden te over.

U hoeft echt niet alleen aan volwassenen te denken. Ook voor de jeugd zou er veel meer georganiseerd kunnen worden. Het is geen kritiek op de gemeente, alleen maar meedenken. Buiten het gemeentebestuur hebben we nu een aantal mensen bij elkaar. Nu de overheid nog en ik ben benieuwd wie de handschoen nog meer oppakt.

Andy Snijdt Hout

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden