Jodi de Boer
Jodi de Boer © Ringfoto Doornbos

Asv Dronten sluit voorbereiding in stijl af: met ticket voor volgende ronde

DRONTEN - Asv Dronten is er zaterdagmiddag in geslaagd om de volgende ronde van de beker te halen. Een 3-0 overwinning op IJVV was ruim voldoende om de koker in te gaan.

De Drontenaren begonnen de beker met een gelijkspel tegen Unicum, maar tegen Hierden werd er met liefst 5-0 gewonnen. Daardoor kreeg de ploeg tegen IJVV een uitgelezen mogelijkheid om de volgende ronde te halen en dat kreeg het voor elkaar ook. Vanzelf ging dat niet, want in de eerste helft kwam asv Dronten maar moeilijk in haar spel. Na rust werd er echter orde op zaken gesteld. Via een strafschop van Jodi de Boer kwam de thuisploeg al snel op voorsprong en daar bleef het niet bij.

Rémon Kroes maakte aan alle onzekerheid een einde door langs een aantal verdedigers en de keeper te slalommen, waarna Kevin van der Vlag het eindschot voor zijn rekening nam. De spits tekende voor de 3-0 en besliste zo de wedstrijd.

Geen wedstrijd verloren
Asv Dronten bekert dus door en lijkt klaar voor de competitie. In de voorbereiding werd er geen wedstrijd verloren, alleen tegen DOS Kampen en Unicum kwam het niet verder dan een gelijkspel.

Aankomende zaterdag wacht de start van de competitie, als Veensche Boys de tegenstander is. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.