Mitchel Venverloo (Swift'64)
Mitchel Venverloo (Swift'64) Ar Nieuwland

Swift’64 gaat onderuit tegen Zwolsche Boys, Reaal verliest ook

SWIFTERBANT/DRONTEN - Swift’64 en Reaal Dronten liepen zaterdagmiddag allebei tegen een nederlaag aan. Swift verloor op eigen veld met 1-2 van Zwolsche Boys, terwijl Reaal Dronten onderuit ging bij Wilsum: 5-2.

Swift trad gehavend aan tegen Zwolsche Boys, maar maakte het de Zwollenaren knap lastig. Jeffrey de Nooijer opende gedurende de eerste helft nog wel de score, maar Swift bleef lang in het spoor van de gasten.

Net na rust kwam het door een goal van Mitchel Venverloo zelfs op gelijke hoogte, maar toch lukte het niet om een positief resultaat over de streep te trekken. Een kwartier voor tijd maakte Rolf Haaksema de winnende, waardoor Swift na drie wedstrijden op slechts drie punten staat.

Reaal onderuit in Wilsum

Ook voor Reaal was het een zaterdag om snel te vergeten. De ploeg van trainer Burak Yargan kwam bij Wilsum nog wel op voorsprong door een goal van Jelle Zaal, maar moest daarna haar meerdere erkennen in de opponent.

Tarik Ibrahim herstelde na een uur spelen nog wel een 2-1 achterstand, vervolgens sloeg Wilsum echter opnieuw toe. Daniel Niemeijer schoot een hattrick bij elkaar en mede daardoor eindigde het in 5-2.