ASVD Korfbal - AVO
ASVD Korfbal - AVO Marco Spelten - actiefotografie.nl

Rixt Oosterga bezorgt ASVD Korfbal tien seconden voor tijd de eerste winst

DRONTEN - ASVD Korfbal heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Bij een 15-15 stand zorgde Rixt Oosterga tien seconden voor tijd met haar enige score van de middag voor uitbundige blijdschap bij spelers en staf.

Zowel ASVD/PV Systems als AVO stonden nog puntloos onderaan. ASVD startte met A1-speelster Naomi Bos in de basisopstelling.

De thuisploeg kwam op 2-0 en had op 3-2 de voorlopig laatste voorsprong te pakken. ASVD bleef lang steken op 4 doelpunten, waardoor AVO kon uitlopen naar 4-9. Bij rust was het 5-9.

Jitte Leendertse

Iets na rust bracht coach Gerwin Bos Jitte Leendertse in het team. Zij kan weer aanhaken na haar blessure van twee weken geleden. AVO kon steeds een voorsprong behouden van 2 of 3 punten verschil. Toch bracht de wissel meer aanvallende dreiging, waardoor de dames van AVO het verdedigend lastig kregen.

ASVD streed tot de laatste seconde en dat harde werken werd beloond. Na een 12-15 tussenstand scoorden de groen-witten in de laatste minuten drie keer op rij. Bij 15-15 en met nog een minuut te spelen verspeelde AVO de bal. Aan de andere kant schoot Rixt Oosterga de winnende binnen en was er voor AVO geen tijd meer over om iets terug te doen.