Yordi Schols - Asv Dronten
Yordi Schols - Asv Dronten ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten rekent ook af met FC Horst

Sport

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdag ook het thuisduel met FC Horst winnend afgesloten. De Drontenaren wonnen met 3-1 en blijven zo in het spoor van koploper Unicum.

De Drontenaren troffen in Horst een ploeg met ambitie, want net als asv Dronten wil die ploeg dit seizoen meedoen om de bovenste plaatsen. Een mooie test voor de thuisploeg en die test legde het met goed gevolg af. In de eerste helft hadden beide ploegen moeite om er echt een wedstrijd van te maken, maar de betere kansen waren toch voor asv Dronten. Dat resulteerde kort voor rust ook in de voorsprong, want Yordi Schols schoot op aangeven van Rihairo Meulens knap raak.

Na de rust pakten de Drontenaren door. Binnen vijf minuten werd de score al verdubbeld door een treffer van Yanick Leichtenberg en een kwartier voor tijd kreeg Meulens de kans om de wedstrijd te beslissen. Na een overtreding op diezelfde Meulens kreeg FC Horst-speler Roelof de Groot zijn tweede gele kaart, waarna de penalty werd gemist door Meulens zelf.

FC Horst rook vervolgens nog even haar kans en kwam in ondertal zelfs nog terug tot 2-1. Asv Dronten liet het echter niet gebeuren en kort voor het einde besliste Bob Breemhaar de wedstrijd: 3-1. Smetje op de zege was het uitvallen van Schols, die vanwege spierproblemen naar de kant moest. Met het oog op de naderende kraker tegen Batavia’90 een tegenvaller.

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 17 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 18 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 18 uur geleden