Engerlingen
Engerlingen benmenting

Larven vreten sportvelden kaal: „Asv Dronten is de enige club met overlast”

Sport

DRONTEN - De natuurgrasvelden van Asv Dronten hebben last van larven die de velden kaalvreten. Volgens de gemeente Dronten is de voetbalclub de enige vereniging in de gemeente die er last van heeft.

Het gaat om engerlingen en emelten, larven van respectievelijk bladsprietkevers en langpootmuggen. „Dit zijn beestjes die onder het gras leven en de wortels van het gras opvreten”, schrijft Asv Dronten op haar website, „Hierdoor komt de bovenlaag van het gras los van de ondergrond.”

„De overlast komt voor op elk natuurgrasveld bij ASVD-voetbal”, stelt de gemeente desgevraagd, „Wel is de mate van overlast per veld verschillend.”

Rust voor velden

„Het kan zijn dat bij de behandeling en bestrijding van de grasvelden de velden enige weken rust moeten krijgen”, schrijft de voetbalclub aan haar leden, „We proberen dit rond de herfstvakantie te plannen.”

De gemeente kan nog niet zeggen of de velden daadwerkelijk gesloten worden: „Dit is afhankelijk van meerdere factoren. De gemeente en de aannemer monitoren voortdurend hoe het probleem zich ontwikkelt.”

Een probleem bij de bestrijding is, dat de gemeente geen chemische bestrijdingsmiddelen mag gebruiken. De gemeente erkent dat chemische middelen sneller werken en doeltreffender zijn dan biologische bestrijding.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 4 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 5 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 5 uur geleden