Ernst Grootoonk en Arnauld Bongaarts tijdens de roeimarathon van vorig jaar.
Ernst Grootoonk en Arnauld Bongaarts tijdens de roeimarathon van vorig jaar. eigen foto

24 uur lang crossfitten voor ’t goede doel: „De voedselbank heeft het zwaar”

Sport

DRONTEN - Twee teams van Crossfit Dronten gaan het komend weekeinde (zaterdag 12 en zondag 13 december) vierentwintig uur lang crossfitten. Publiek is niet welkom, want dan zou het een evenement zijn en dat mag niet onder de coronamaatregelen. Financiële bijdragen zijn wèl welkom, want de opbrengst gaat naar Voedselbank Dronten.

Vorig jaar heeft Crossfit Dronten een soortgelijke actie gehouden. Toen werd er een roeimarathon georganiseerd om geld in te zamelen voor de voedselbank. Het leverde een bedrag van 4.175 euro op.

„Het doel is om dat bedrag dit jaar te verbreken”, vertelt Kimberly Bakker, „Want als gevolg van de coronacrisis heeft de voedselbank het zwaar. Een groot aantal vrijwilligers is uitgevallen en er zijn problemen met de aanvoer van voldoende voedsel.”

Internationaal

Met twee teams van elk zes sportievelingen doen de crossfitters mee aan een internationale online competitie: 24AMRAP. „Van elk team is er steeds eentje aan het werk en dat kun je afwisselen”, legt Kimberly uit, „Elk uur worden er drie ‘movements’ bekendgemaakt. Je moet dan proberen zoveel mogelijk herhalingen te doen. Wij weten nog niet wat voor movements dat zijn. Dat krijgen we steeds kort van tevoren te horen.”

Het twaalftal begint zaterdag om twaalf uur en is zondag op dezelfde tijd klaar. Publiek is dus niet welkom en dat betekent dat de sporters niet kunnen worden aangemoedigd. „Om iedereen er toch zoveel mogelijk bij te betrekken, wordt het gehele evenement live uitgezonden via de Facebookpagina van Crossfit Dronten”, vertellen de initiatiefnemers.

Online kan er ook geld worden gedoneerd. Ga daarvoor naar: www.geef.nl/nl/actie/crossfitdronten.
.